
Gevulde bloemetjes
voor 10 bloembakjes heb je 1 pak bladerdeeg nodig
kleine cupcake bakblik
donut bakblik
Heb je geen goed bakblik, gebruik eventueel kurken, of maak van aluminiumfolie, balletjes ter grote van een stuiter ( knikker).
uitsteker bloem
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 ºC
- Met een bloemvorm haal je de vormpjes uit het bladerdeeg ( doe dit als het deeg nog iets bevroren is).
- Vet het bakblik in.
- Drapeer de bloemetjes in de cupcakevorm of de donutvorm.
- Zet ong. 15 minuten in de oven.
- Af laten koelen.
- Nu kan je de bloemen gaan vullen.
Met bijvoorbeeld:
Kipkerrie vulling:
Ingrediënten:
300 g kipfilet
3 el mayonaise
3 el dikke zure room of Griekse yoghurt
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl gemberpoeder
1 tl suiker
2 tl citroensap
peper
zout
Bereiding:
- Kook de kipfilet gaar in kippenbouillon.
- Af laten koelen
- Pluk de kip
- En dan alle ingrediënten er doorheen mengen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met bieslook of fijngesneden koriander.
Krab vulling:
Ingrediënten:
300 gr krab (vers of uit blik)
1 el citroensap
1 hardgekookt ei, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1/4 teentje knoflook, fijngesnipperd
4 el mayonaise
Bereiding:
- Kook het eitje (hard).
- Pluk krab in stukjes.
- Meng de krab met het citroensap, fijngesneden peterselie, uitgeperste knoflook en de mayonaise.
- Snij het ei zo fijn mogelijk en meng deze door het geheel.
- Serveer met een grote garnaal.
Succes!