Gevulde bladerdeeg bloemetjes

bloem
Gevulde bloemetjes

Gevulde bloemetjes
voor 10 bloembakjes heb je 1 pak bladerdeeg nodig

kleine cupcake bakblik

cup

donut bakblik

donut

Heb je geen goed bakblik, gebruik eventueel kurken, of maak van aluminiumfolie, balletjes ter grote van een stuiter ( knikker).
uitsteker bloem

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC
  • Met een bloemvorm haal je de vormpjes uit het bladerdeeg ( doe dit als het deeg nog iets bevroren is).
  • Vet het bakblik in.
  • Drapeer de bloemetjes in de cupcakevorm of de donutvorm.

x    zz

  • Zet ong. 15 minuten in de oven.
  • Af laten koelen.
  • Nu kan je de bloemen gaan vullen.

Met bijvoorbeeld:

Kipkerrie vulling:

Ingrediënten:

300 g kipfilet
3 el mayonaise
3 el dikke zure room of Griekse yoghurt
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl gemberpoeder
1 tl suiker
2 tl citroensap
peper
zout

Bereiding:

  • Kook de kipfilet gaar in kippenbouillon.
  • Af laten koelen
  • Pluk de kip
  • En dan alle ingrediënten er doorheen mengen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met bieslook of fijngesneden koriander.

Krab vulling:

Ingrediënten:

300 gr krab (vers of uit blik)
1 el citroensap
1 hardgekookt ei, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1/4 teentje knoflook, fijngesnipperd
4 el mayonaise

Bereiding:

  • Kook het eitje (hard).
  • Pluk krab in stukjes.
  • Meng de krab met het citroensap, fijngesneden peterselie, uitgeperste knoflook en de mayonaise.
  • Snij het ei zo fijn mogelijk en meng deze door het geheel.
  • Serveer met een grote garnaal.

Succes!

vrijmibo3

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?