Gevulde bladerdeeg bloemetjes

bloem

Gevulde bloemetjes

Gevulde bloemetjes
voor 10 bloembakjes heb je 1 pak bladerdeeg nodig

kleine cupcake bakblik

cup

donut bakblik

donut

Heb je geen goed bakblik, gebruik eventueel kurken, of maak van aluminiumfolie, balletjes ter grote van een stuiter ( knikker).
uitsteker bloem

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC
  • Met een bloemvorm haal je de vormpjes uit het bladerdeeg ( doe dit als het deeg nog iets bevroren is).
  • Vet het bakblik in.
  • Drapeer de bloemetjes in de cupcakevorm of de donutvorm.

x    zz

  • Zet ong. 15 minuten in de oven.
  • Af laten koelen.
  • Nu kan je de bloemen gaan vullen.

Met bijvoorbeeld:

Kipkerrie vulling:

Ingrediënten:

300 g kipfilet
3 el mayonaise
3 el dikke zure room of Griekse yoghurt
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl gemberpoeder
1 tl suiker
2 tl citroensap
peper
zout

Bereiding:

  • Kook de kipfilet gaar in kippenbouillon.
  • Af laten koelen
  • Pluk de kip
  • En dan alle ingrediënten er doorheen mengen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met bieslook of fijngesneden koriander.

Krab vulling:

Ingrediënten:

300 gr krab (vers of uit blik)
1 el citroensap
1 hardgekookt ei, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1/4 teentje knoflook, fijngesnipperd
4 el mayonaise

Bereiding:

  • Kook het eitje (hard).
  • Pluk krab in stukjes.
  • Meng de krab met het citroensap, fijngesneden peterselie, uitgeperste knoflook en de mayonaise.
  • Snij het ei zo fijn mogelijk en meng deze door het geheel.
  • Serveer met een grote garnaal.

Succes!

vrijmibo3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: