Gevulde puntpaprika’s met tonijn en quinoa.

puntpap
Ingrediënten:
 
6 punt paprika’s:
3 puntpaprika’s
blikje tonijn stukken in water 130 g uitgelekt
blikje ansjovisfilets in olijfolie 30 g uitgelekt
25 kappertjes
4 peppadews ( mag ook 4 cherry tomaatjes zijn)
paar takjes peterselie
1 knoflookteen
2 takjes rozemarijn
1 rode ui
6 blaadjes basilicum
3 witte plakjes wit brood
20 g parmezaanse kaas (half zakje)
10 zwarte olijven zonder pit
olijfolie

ing

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Snipper de ui, pers de knoflookteen.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Doe de uisnippers en het knoflook in de pan en fruit ze 5 minuten.
  • In die 5 minuten heb je tijd om de olijven, peppadew/tomaatjes en de ansjovis in stukjes te snijden.
  • Voeg deze na 5 minuten toe met de blaadjes van de rozemarijn.
  • Nog 1 minuutje doorbakken.

in pan

  • Doe 75 gram quinoa en 240 ml water in een pan.
  • Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten koken.
  • Na 10 minuten afgieten.
  • Schep het mengsel in de kom en voeg er gesneden basilicum, de quinoa en de kappertjes toe.
  • Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten ( ik heb de steeltjes laten zitten, staat gewoon leuk).
  • Vul de paprika’s.
  • Snijd de korst van de geroosterde broodjes en vermaal ze samen met enkele blaadjes peterselie in een keukenmachine.
  • Voeg de Parmezaanse kaas bij het kruim.

krummel

  • Bedek de puntpaprika’s rijkelijk met het kruim.

ove

  • Besprenkel de paprika’s met een beetje olijfolie.
  • Nu in de over 20 minuten op 200°C.

Succes!

puntpap

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?