Gorgonzola-taartjes met zoete vijgen

gorgonzola-taartjes2gif

Ingrediënten:
voor 24 stuks

200 ml room
2 eieren
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
2 el poedersuiker 50 g gorgonzola
1 pot vijgen op siroop 430 g Arasfood/Noach Delights

vijgen

muffin bakblik voor kleine muffins

IMG_3204

Bereiding:

  • Laat de vijgen uitlekken en van het siroop op.

IMG_3212

  • Room tegen de kook brengen met 40 ml van de siroop.
  • Voeg de gorgonzola toe en roer goed door.
  • Laat iets afkoelen.
  • Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.

IMG_3211

  • Meng 30 ml siroop met de eidooiers en meng hierdoor ook de bloem totdat het een glad papje is.
  • Giet de lauwe room door de eidooiers.
  • Goed blijven roeren.
  • Nu alles weer terug in de pan en verwarm het geheel ( niet koken een paar minuutjes) blijf wel roeren.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
  • In een pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes. Dus krijg je drie rolletjes.

IMG_3205

  • Leg de rolletjes even te rusten in de koelkast.
  • Verwarm nu de oven voor op 220 ºC. Combi-stoomoven 200 ºC
  • Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelette of kleine muffin vorm tot de wand bedekt is met deeg.
  • Leg hierin ¼ vijg.

IMG_3213  IMG_3214

  • Giet de crème erbij tot aan de rand.
  • 20 minuten in de oven.
  • Combi-stoomoven 200 ºC/25%stoom 20 min
  • De bovenkant wordt bruin tot donkerbruin.
  • In de tussentijd giet je de overgebleven siroop in een pannetje, breng aan de kook en laat het tot de helft indikken.
  • Haal de gebakjes uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker en giet er de ingedikte siroop over.

 

Het lekkerste zijn ze, als ze nog wat warm zijn.

Succes!

%d bloggers liken dit: