Ingrediënten:
4 grote garnalen, vers of ontdooit
4 coquilles
4 plakjes rauwe ham
100 g groene asperges
1/4 rode ui
1 teen knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl gembersiroop
1 tl rijstwijn
1 tl sesamolie
1 tl sojasaus
1 el oestersaus
zout en peper
wok olie
pittige kiemgroenten
1 el gehakte pistache noten
1 lente-uitje
- Schaaf de groene asperges in dunne plakjes met een mandoline of met een kaasschaaf.
- Verhit de wok met een beetje olie.
- Fruit hierin het knoflook en de gember.
- Bak hierin de garnalen gaar.
- Schep de garnalen uit de wok en zet deze apart.
- Giet nu de sesamolie in dezelfde pan.
- Voeg nu de asperges toe.
- Roerbak deze gaar, 1 à 2 min.
- Voeg nu de oestersaus, sojasaus en rijstwijn toe.
- Schep alles goed om.
- Zet het gas uit.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet een scheutje wok olie in een pan en bak hierin de coquilles gaar.1 1/2 min. aan elke kant.
Serveren:
- Verdeel de asperges over 4 mooie schaaltjes.
- Leg hierop de coquille, plakje rauwe ham en een garnaal.
- Een flinke pluk kiemgroenten lente-ui erboven op.
- Strooi over het geheel gehakte pistache nootjes.
Succes!