Groen aspergehapje met coquilles en gamba’s

amusegif
Ingrediënten:

4 grote garnalen, vers of ontdooit
4 coquilles
4 plakjes rauwe ham
100 g groene asperges
1/4 rode ui
1 teen knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl  gembersiroop
1 tl rijstwijn
1 tl sesamolie
1 tl sojasaus
1 el oestersaus
zout en peper
wok olie
pittige kiemgroenten
1 el gehakte pistache noten
1 lente-uitje
IMG_3345

  • Schaaf de groene asperges in dunne plakjes met een mandoline of met een kaasschaaf.
  • Verhit de wok met een beetje olie.
  • Fruit hierin het knoflook en de gember.

IMG_3347

    • Bak hierin de garnalen gaar.
    • Schep de garnalen uit de wok en zet deze apart.
    • Giet nu de sesamolie in dezelfde pan.
    • Voeg nu de asperges toe.

roerbakken asperges

  • Roerbak deze gaar, 1 à 2  min.
  • Voeg nu de oestersaus, sojasaus en rijstwijn toe.
  • Schep alles goed om.
  • Zet het gas uit.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet een scheutje wok olie in een pan en bak hierin de coquilles gaar.1 1/2 min. aan elke kant.

Serveren:

  • Verdeel de asperges over 4 mooie schaaltjes.
  • Leg hierop de coquille, plakje rauwe ham en een garnaal.
  • Een flinke pluk kiemgroenten lente-ui erboven op.
  • Strooi over het geheel gehakte pistache nootjes.

Succes!
amusegif

 

 

 

roerbakken asperges

coquilles in pan

aspergehapje

 

%d bloggers liken dit: