Italiaanse uien

gevulde ui

Italiaanse uien
4 personen

Ingrediënten:
Voor 2 personen

ingr

2 grote uien
100 g Serrano of Parma ham
200 g Grana Padano kaas
50 g pijnboompitten
1 tl verse rozemarijn blaadjes
10 zwarte olijven
3 tomaten op olie
8 blaadjes basilicum
Peper
Zout
olijfolie

Bereiding:

  • Was de uien ( niet pellen)
  • Zet ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Na 20 minuten controleren of ze zacht zijn ( bv door er met een breinaald of satéprikker in te prikken).
  • Schaaf met een kaasschaaf een aantal plakken van de kaas. ( voor de garnering)
  • De rest van de kaas raspen.
  • Als de uien klaar zijn goed laten afkoelen.
  • Bovenkant ( 2 cm) van de ui snijden.
  • Lepel het binnenste eruit, zorg wel dat de buitenkant stevig blijft.
  • De uitgelepelde ui pureren samen met de kaas, rozemarijnblaadjes, basilicumblaadjes, tomaatjes, olijven en peper, zout.
  • Flinke scheut olijfolie toevoegen.
  • De pijnboompitten even roosteren in een pan en de helft door de vulling scheppen.
  • Schep de vulling in de uien.
  • Plaats de dekseltjes weer op de uien.
  • Zet de uien weer in de ovenschaal en giet er nog een paar druppeltjes olijfolie over.
  • Plaats de uien weer 15 minuten op 200°C in de oven.
  • Op een ander rooster in de oven de Parmaham/Serranoham mee roosteren zodat deze knapperig wordt.
  • Verdeel de Parmaham over 2 bordjes.
  • Leg op elk bord een ui.
  • Garneer de ui met blaadjes rozemarijn, de geschaafde Grana Padano plakjes en pijnboompitten.

Een heerlijk hapje.
Serveer met een lekkere droge wijn en een gesneden stokbroodje.

Succes!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: