Italiaanse uien

gevulde ui

Italiaanse uien
4 personen

Ingrediënten:
Voor 2 personen

ingr

2 grote uien
100 g Serrano of Parma ham
200 g Grana Padano kaas
50 g pijnboompitten
1 tl verse rozemarijn blaadjes
10 zwarte olijven
3 tomaten op olie
8 blaadjes basilicum
Peper
Zout
olijfolie

Bereiding:

  • Was de uien ( niet pellen)
  • Zet ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Na 20 minuten controleren of ze zacht zijn ( bv door er met een breinaald of satéprikker in te prikken).
  • Schaaf met een kaasschaaf een aantal plakken van de kaas. ( voor de garnering)
  • De rest van de kaas raspen.
  • Als de uien klaar zijn goed laten afkoelen.
  • Bovenkant ( 2 cm) van de ui snijden.
  • Lepel het binnenste eruit, zorg wel dat de buitenkant stevig blijft.
  • De uitgelepelde ui pureren samen met de kaas, rozemarijnblaadjes, basilicumblaadjes, tomaatjes, olijven en peper, zout.
  • Flinke scheut olijfolie toevoegen.
  • De pijnboompitten even roosteren in een pan en de helft door de vulling scheppen.
  • Schep de vulling in de uien.
  • Plaats de dekseltjes weer op de uien.
  • Zet de uien weer in de ovenschaal en giet er nog een paar druppeltjes olijfolie over.
  • Plaats de uien weer 15 minuten op 200°C in de oven.
  • Op een ander rooster in de oven de Parmaham/Serranoham mee roosteren zodat deze knapperig wordt.
  • Verdeel de Parmaham over 2 bordjes.
  • Leg op elk bord een ui.
  • Garneer de ui met blaadjes rozemarijn, de geschaafde Grana Padano plakjes en pijnboompitten.

Een heerlijk hapje.
Serveer met een lekkere droge wijn en een gesneden stokbroodje.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?