Kroketjes met Serranoham

 

Kroketjes met Serranoham ( Croquetas de jambon serrano)

Kroketjes met Serranoham
30/35 stuks

Ingrediënten:

800 ml melk
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 peterselie stengels
200 g Serrano ham heel fijn gesneden
150 gram bloem
100 gram boter
2 eieren
peterselie fijngesneden
nootmuskaat
1 tl cayenne peper
uitje panko of paneermeel
olie om te frituren
ingr

Bereiding:

  • Steek de kruidnagels in de gepelde ui.

ui

  • Melk in een hoge pan en voeg hier de laurier, de cayennepeper en de ui toe.
  • Breng aan de kook en laat op een laag pitje ongeveer 25 minuten doorpruttelen.

uiinpan

  • Haal de melk door een zeef.
  • Snijd de ham in flinterdunne stukjes.

gehakte serrano

  • Zet de melk weer op het lage vuurtje en voeg de ham toe.
  • Laat even 5 minuten doorpruttelen.
  • In die 5 minuten laat je in een andere pan de boter smelten.
  • Zodra de boter gesmolten is zet je het vuur iets hoger en voeg je de bloem toe.
  • Alles goed doorroeren.
  • Draai nu het gas laag en voeg nu beetje bij beetje de warme melk toe.
  • Goed doorroeren.
  • Haal nu de pan van het vuur en roer er de fijngehakte peterselie door.
  • Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

ragout

  • Laat nu het geheel afkoelen in de koelkast.
  • Zet alvast de bloem en de geklutste eitjes klaar.
  • Bevochtig je handen en rol kroketjes van de ragout.
  • Haal de kroketjes door het ei, dan door de panko/paneermeel.

p

  • Nu kan je de vorm ook iets bij kneden.
  • Leg de kroketjes minstens een uur in de vriezer.

n

  • Verwarm olie tot 180 graden en bak de kroketjes goudbruin.

serrano1

De kroketjes zijn warm en koud lekker.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?