
Kroketjes met Serranoham
30/35 stuks
Ingrediënten:
800 ml melk
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 peterselie stengels
200 g Serrano ham heel fijn gesneden
150 gram bloem
100 gram boter
2 eieren
peterselie fijngesneden
nootmuskaat
1 tl cayenne peper
uitje panko of paneermeel
olie om te frituren
Bereiding:
- Steek de kruidnagels in de gepelde ui.
- Melk in een hoge pan en voeg hier de laurier, de cayennepeper en de ui toe.
- Breng aan de kook en laat op een laag pitje ongeveer 25 minuten doorpruttelen.
- Haal de melk door een zeef.
- Snijd de ham in flinterdunne stukjes.
- Zet de melk weer op het lage vuurtje en voeg de ham toe.
- Laat even 5 minuten doorpruttelen.
- In die 5 minuten laat je in een andere pan de boter smelten.
- Zodra de boter gesmolten is zet je het vuur iets hoger en voeg je de bloem toe.
- Alles goed doorroeren.
- Draai nu het gas laag en voeg nu beetje bij beetje de warme melk toe.
- Goed doorroeren.
- Haal nu de pan van het vuur en roer er de fijngehakte peterselie door.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Laat nu het geheel afkoelen in de koelkast.
- Zet alvast de bloem en de geklutste eitjes klaar.
- Bevochtig je handen en rol kroketjes van de ragout.
- Haal de kroketjes door het ei, dan door de panko/paneermeel.
- Nu kan je de vorm ook iets bij kneden.
- Leg de kroketjes minstens een uur in de vriezer.
- Verwarm olie tot 180 graden en bak de kroketjes goudbruin.
De kroketjes zijn warm en koud lekker.
Succes!