Gehaktbrood/Meatloaf
voor 10 dikke plakken
Ingrediënten:
1 k gehakt
1 rode ui
4 worteltjes
1 rode puntpaprika
3 teentjes knoflook
2 tl worcestersaus
1 el mosterd
blikje tomatenpuree (70 gram)
8 eetlepels paneermeel/panko
2 eieren
4 gekookte eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
bbq saus (zie recept: heerlijke BBQ saus met calvados)
cakevorm ong. 30 cm
Bereiding:
- Kook 4 eieren hard.
- Laat afkoelen en pel ze.
- Snipper de ui
- Snijd de worteltjes klein
- Snijd de puntpaprika in ringen
- Pers de knoflook.
- Flinke scheut olijfolie in de pan.
- Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
- Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
- Bak nog 1 minuut door.
- Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.
- Gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, basilicum en bieslook toe.
- Voeg 2 rauwe eieren door het geheel en meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Stort de helft van het gehakt in een cakevorm en druk het aan.
- Leg de gepelde eieren op het gehakt.
- Stort de andere helft van het gehakt en druk aan.
- Verdeel de barbecuesaus over het gehaktmengsel.
( je kan ook kant en klare barbecuesaus gebruiken maar deze is echt veel smakelijker)
- Bak het gehaktbrood 50 minuten 190 °C. COMBI-STOOMOVEN 45 min/180 °C/medium vocht
- Gebruik je een vlees thermometer dan is het brood klaar als de kern 69°C aangeeft.
Tip: gehaktbrood is koud ook erg lekker.
Succes!