Mini hamburger hapjes
ong. 24 hapjes
Bereiding:
250 g bloem
150 ml lauw water
11 g boter
2 g zout
4 g gist
plastic folie
theedoek
mayonaise
ketchup
200 g gehakt
gehaktkruiden
cherrytomaatjes
1 pakje cheddar kaas
rucola sla
prikkers
sesamzaadjes
1 ei
Bereiding:
- Meng bloem, gist, water, zout en boter met de hand of in de mixer ( 15 min).
- Laar het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen onder plastic folie en een theedoek.
- Maak kleine bolletjes ( 18 g per bolletje).
- Laat de bolletjes onder plastic en een theedoek nog 45 min. rijzen.
- Ondertussen kan de het gehakt kruiden met de mix.
- Maak hiervan kleine hamburgertjes van ong. 4 cm bij 0,5 cm.
- Smeer de bolletjes in met eigeel en besprenkel de bovenkant met sesamzaadjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de bolletjes af in ong. 10 min. ( wel even bijblijven)
- Laat de bolletjes afkoelen.
- Snijd de bolletjes open.
- 1e laag mayonaise.
- 2e laag gehaktplakje.
- 3e laag plakje cheddarkaas.
- 4e laag blaadjes rucola.
- 5e laag plakje cherry tomaat.
- 6e laag ketchup.
- Kapje erop.
- Prikkertje erin.
Veel succes!