Mini hamburger hapje

hamburgers1

Mini hamburger hapjes
ong. 24 hapjes

Bereiding:

250 g bloem
150 ml lauw water
11 g boter
2 g zout
4 g gist
plastic folie
theedoek
mayonaise
ketchup
200 g gehakt
gehaktkruiden
cherrytomaatjes
1 pakje cheddar kaas
rucola sla
prikkers
sesamzaadjes
1 ei

Bereiding:

  • Meng bloem, gist, water, zout en boter met de hand of in de mixer ( 15 min).
  • Laar het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen onder plastic folie en een theedoek.
  • Maak kleine bolletjes ( 18 g per bolletje).
  • Laat de bolletjes onder plastic en een theedoek nog 45 min. rijzen.
  • Ondertussen kan de het gehakt kruiden met de mix.
  • Maak hiervan kleine hamburgertjes van ong. 4 cm bij 0,5 cm.
  • Smeer de bolletjes in met eigeel en besprenkel de bovenkant met sesamzaadjes.

hamburger deeg

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de bolletjes af in ong. 10 min. ( wel even bijblijven)
  • Laat de bolletjes afkoelen.

hambuger bereiding

  • Snijd de bolletjes open.
  • 1e laag mayonaise.
  • 2e laag gehaktplakje.
  • 3e laag plakje cheddarkaas.
  • 4e laag blaadjes rucola.
  • 5e laag plakje cherry tomaat.
  • 6e laag ketchup.
  • Kapje erop.
  • Prikkertje erin.

Veel succes!

hamburgers1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: