Mini hamburger hapje

hamburgers1

Mini hamburger hapjes
ong. 24 hapjes

Bereiding:

250 g bloem
150 ml lauw water
11 g boter
2 g zout
4 g gist
plastic folie
theedoek
mayonaise
ketchup
200 g gehakt
gehaktkruiden
cherrytomaatjes
1 pakje cheddar kaas
rucola sla
prikkers
sesamzaadjes
1 ei

Bereiding:

  • Meng bloem, gist, water, zout en boter met de hand of in de mixer ( 15 min).
  • Laar het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen onder plastic folie en een theedoek.
  • Maak kleine bolletjes ( 18 g per bolletje).
  • Laat de bolletjes onder plastic en een theedoek nog 45 min. rijzen.
  • Ondertussen kan de het gehakt kruiden met de mix.
  • Maak hiervan kleine hamburgertjes van ong. 4 cm bij 0,5 cm.
  • Smeer de bolletjes in met eigeel en besprenkel de bovenkant met sesamzaadjes.

hamburger deeg

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de bolletjes af in ong. 10 min. ( wel even bijblijven)
  • Laat de bolletjes afkoelen.

hambuger bereiding

  • Snijd de bolletjes open.
  • 1e laag mayonaise.
  • 2e laag gehaktplakje.
  • 3e laag plakje cheddarkaas.
  • 4e laag blaadjes rucola.
  • 5e laag plakje cherry tomaat.
  • 6e laag ketchup.
  • Kapje erop.
  • Prikkertje erin.

Veel succes!

hamburgers1

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?