Nibbles.

31
Ingrediënten:

Zongedroogde tomaatjes, geroosterde paprika rood of geel, zwarte olijven, groene olijven plakjes ham, zalm, pesto ( eigenlijk maakt het niet uit).
De basis is smeerkaas, je kunt alle soorten gebruiken als het maar een stevige smeerkaas is.
Gelatine.
Verder nodig:
Siliconen ijsvormpjes
32

  • Pureer jou ingrediënt naar keuze in de blender of met een staafmixer.
  • Je hebt echt niet veel nodig 50 gr is meer dan zat.
  • Leg een half velletje gelatine in water.
  • Maakt de puree warm ( niet koken) en los er de uitgeknepen gelatine in op, nog even met de staafmixer er door heen is het beste.
  • Vul nu de siliconen ijsvormpjes met een kwart van de puree en zet dit in de vriezer.

33

  • Zodra dit bevroren is vul je de vormpjes met de roomkaas.
  • Wil je meerdere laagjes dan maak je nog een andere puree op dezelfde wijze.
  • Vul dan tot de helft van het vormpje op de eerste laag.
  • Weer in de diepvries.
  • En dan met de roomkaas vullen.

Ik zou max voor 2 laagjes op de roomkaas, dat smaakt gewoonweg beter.

34

  • Bedek de vormpjes met roomkaas met een stukje folie en zet alles nu 2 uur in de vriezer.
  • Na 2 uur kan je de Nibbles er makkelijk uitdrukken.

Ik heb eigenlijk altijd een diepvriesdoosje vol met nibbles in de diepvries staan.
Dus bij de eerste ding dong visite….. loop ik al naar de vriezer.

Bevroren nibbletjes op een rond toastje, olijfje, blaadje basilicum of iets dergelijks erop en ze zijn ontdooit binnen 10 minuten.
Waarom moeilijk doen als eenvoudig zo lekker en leuk kan zijn.

Succes!

2 Comments

  1. Pingback: Geen paniek altijd wat in huis NIBBELS | Smulboks

  2. Pingback: Geen paniek altijd wat in huis NIBBLES |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: