Nispero gelei

nisperosgif

Ingrediënten:

1 k gepelde en ontpitte nespero’s
500 g suiker (?)
10 blaadjes gelatine
rasp van 1/2 citroenschil

IMG_3328  IMG_3329

Bereiding:

  • Doe de stukken nespero in een pan met zware bodem.
  • Giet hier water bij tot ze bijna onder staan.

IMG_3331

  • Voeg de citroenrasp toe.
  • laat het geheel 30 minuten koken.
  • Pureer het geheel.
  • Weeg de puree.
  • voor elke 500 ml puree voeg je 250 g suiker toe.
  • Breng weer aan de kook en laat zachtjes  1 1/4 uur zachtjes pruttelen.( geen deksel op de pan).

IMG_3332

  • Week de gelatine.
  • Zet de pan van het vuur en los hierin de gelatine op.
  • Giet het mengsel in een bakvorm hoogte 1 cm.

IMG_3333 IMG_3341

  • Als het afgekoeld is kan je de gelei in repen snijden.
  • Bewaar de gelei tussen bakpapier in de koekkast.
  • Lekker met pittige kaas.

Succes!

nisperosgif

%d bloggers liken dit: