Ingrediënten:
1 k gepelde en ontpitte nespero’s
500 g suiker (?)
10 blaadjes gelatine
rasp van 1/2 citroenschil
Bereiding:
- Doe de stukken nespero in een pan met zware bodem.
- Giet hier water bij tot ze bijna onder staan.
- Voeg de citroenrasp toe.
- laat het geheel 30 minuten koken.
- Pureer het geheel.
- Weeg de puree.
- voor elke 500 ml puree voeg je 250 g suiker toe.
- Breng weer aan de kook en laat zachtjes 1 1/4 uur zachtjes pruttelen.( geen deksel op de pan).
- Week de gelatine.
- Zet de pan van het vuur en los hierin de gelatine op.
- Giet het mengsel in een bakvorm hoogte 1 cm.
- Als het afgekoeld is kan je de gelei in repen snijden.
- Bewaar de gelei tussen bakpapier in de koekkast.
- Lekker met pittige kaas.
Succes!