Pao de Quesijo, de glutenvrije Braziliaanse kaasbroodjes

pao-de-queijo2
Ingrediënten voor 24 broodjes:

150 ml melk
150 ml milde olijfolie
1 tl zout
350 g fijn tapioca meel (te koop bij natuur voedings- en tropische winkels)
200 versgeraspte Parmezaanse kaas
3 middelgrote eieren
verder nodig: een muffin blik, de holletjes dun ingevet met olie

img_4606

Bereiding:

  • Verwarm de oven 180 graden.
  • Meng het zout en tapio cameel
  • Mix in een pan de melk met de olijfolie en breng aan de kook.

img_4607

  • Voeg nu beetje bij beetje de tapioca – zout en blijf roeren tot het een homogene massa wordt.
  • Laat het deeg nu afkoelen.
  • Voeg nu de eieren toe en mix lekker door tot er een crème – achtige massa ontstaat.
  • Laat iets afkoelen.
  • Voeg nu de geraspte kaas toe.
  • Mix het geheel lekker door.
  • Vet het muffin blik in en verdeel het deeg. 2-3 vol.

img_4608

  • Bak de Pao de Queijo in 20 minuten goud bruin.

img_4609

  • COMBI stoomoven 20 minuten/25% vocht/180 graden.

 

Succes!

pao-de-queijo2

%d bloggers liken dit: