Ingrediënten voor 24 broodjes:
150 ml melk
150 ml milde olijfolie
1 tl zout
350 g fijn tapioca meel (te koop bij natuur voedings- en tropische winkels)
200 versgeraspte Parmezaanse kaas
3 middelgrote eieren
verder nodig: een muffin blik, de holletjes dun ingevet met olie
Bereiding:
- Verwarm de oven 180 graden.
- Meng het zout en tapio cameel
- Mix in een pan de melk met de olijfolie en breng aan de kook.
- Voeg nu beetje bij beetje de tapioca – zout en blijf roeren tot het een homogene massa wordt.
- Laat het deeg nu afkoelen.
- Voeg nu de eieren toe en mix lekker door tot er een crème – achtige massa ontstaat.
- Laat iets afkoelen.
- Voeg nu de geraspte kaas toe.
- Mix het geheel lekker door.
- Vet het muffin blik in en verdeel het deeg. 2-3 vol.
- Bak de Pao de Queijo in 20 minuten goud bruin.
- COMBI stoomoven 20 minuten/25% vocht/180 graden.
Succes!