Vrijdag middag tapa

vrijmibo jepeg

Ingrediënten:

1 bos ui
150 g paddenstoelenmix
2 zongedroogde tomaatjes op olie
50 g gorgonzola
10 grote pasta schelpen
20 g parmezaanse kaas
1 sjalotje
2 knoflooktenen
paar blaadjes verse basilicum
2 el pijnboompitten
10 grote pastaschelpen

vrijmibo0

Bereiding:

  • Kook de schelpen volgens de aanwijzing op de verpakking.

vrijmibo2

  • Giet een scheutje olie in een pan.
  • Bak hierin het knoflook en het sjalotje glazig.
  • Voeg de pijnboompitten toe.
  • Bak 1 minuut mee en voeg dan de champignonmix toe.

vrijmibo1

  • Zodra de champignons gaar zijn zet je het gas uit en voeg je de gorgonzola toe.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze toe.
  • Goed doormengen.

vrijmibo4

  • Laat afkoelen en voeg nu gesneden basilicum en ringetjes bos ui toe.
  • Vul de afgekoelde schelpen.
  • Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en zet 5 minuten onder de gril.

Succes!

%d bloggers liken dit: