Pastella Moruna / Moorse kiptaart met amandelen

pastella-moruna-moorse-kiptaart-met-amandelen-en-kip-gif

Ingrediënten:

3 eieren
70 g bruine suiker
plukje saffraan
50 g amandelen, grof gehakt
50 g rozijnen
200 g pruimen, ontpit en in 6 stukken gesneden
1 ui
50 g pijnboompitten
500 g kipfilet
olijf olie
1 pakje bladerdeeg
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 tl kaneelpoeder
1 tl gehakte peterselie
zout
peper
½ tl gemberpoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kardemon,½ tl zwarte peper, ½ tl paprikapoeder

( Je kan ook 2 ½ tl Al-Andalus nemen van Jonnie Boer, dit is niet helemaal hetzelfde omdat hier ook oregano en anijszaad inzit, maar het komt aardig in de buurt)

img_3850

Bereiding:

    • Meng alle kruiden.

img_3851  img_3852

    • Snipper de ui en fruit deze in een koekenpan.
    • Voeg de bruine suiker toe en karameliseer de ui.
    • Zet het weg.
    • Fruit de gemalen amandelen,pijnboompitten, rozijnen en de pruimen. Zet dit ook weg.

img_3853

    • Bak de kipfilet aan alle kanten aan.
    • Voeg nu een kopje water het kaneelstokje, saffraan, de kruidnagels en de helft van het kruidenmengsel bij de kip.

img_3854

    • Laat het geheel lekker stoven tot de kipfilets gaar zijn.
    • Verwijder vervolgens de kip en pluk het vlees uit elkaar.
      Voeg nu alles samen: ui, rozijnen, pruimen, amandelen en geplukte kip.
    • Meng nu de rest van de kruiden doorheen.

img_3857

    • Laat het geheel iets afkoelen en meng daar de eieren doorheen.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Verwarm de oven voor op 200º C.
    • Leg 6 plakjes bladerdeeg iets over elkaar heen.
    • Druk aan met een vork.
    • Vet een bakblik in.
    • Leg de lap bladerdeeg in de vorm, druk de zijkanten aan en snij de randen af.
    • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

img_3861  img_3859

    • Vul het bladerdeeg met het mengsel.
    • Strooi het kaneel over het mengsel.

img_3860

    • Vorm van de overgebleven bladerdeeg een ronde lap ( iets kleiner dan de vorm).
    • Leg de plak bovenop het mengsel.
    • Smeer de zijkanten van het bladerdeeg in met ei en vouw deze dicht.

img_3862  img_3863  img_3864

    • Bestrijk wat eidooier er overheen en bak totdat het deeg goudbruin is.
    • Strooi er tot slot poedersuiker overheen.

Succes!

pastella-moruna-moorse-kiptaart-met-amandelen-en-kip-gif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: