Ingrediënten:
3 eieren
70 g bruine suiker
plukje saffraan
50 g amandelen, grof gehakt
50 g rozijnen
200 g pruimen, ontpit en in 6 stukken gesneden
1 ui
50 g pijnboompitten
500 g kipfilet
olijf olie
1 pakje bladerdeeg
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 tl kaneelpoeder
1 tl gehakte peterselie
zout
peper
⇒½ tl gemberpoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kardemon,½ tl zwarte peper, ½ tl paprikapoeder⇐
( Je kan ook 2 ½ tl Al-Andalus nemen van Jonnie Boer, dit is niet helemaal hetzelfde omdat hier ook oregano en anijszaad inzit, maar het komt aardig in de buurt)
Bereiding:
- Meng alle kruiden.
- Snipper de ui en fruit deze in een koekenpan.
- Voeg de bruine suiker toe en karameliseer de ui.
- Zet het weg.
- Fruit de gemalen amandelen,pijnboompitten, rozijnen en de pruimen. Zet dit ook weg.
- Bak de kipfilet aan alle kanten aan.
- Voeg nu een kopje water het kaneelstokje, saffraan, de kruidnagels en de helft van het kruidenmengsel bij de kip.
- Laat het geheel lekker stoven tot de kipfilets gaar zijn.
- Verwijder vervolgens de kip en pluk het vlees uit elkaar.
Voeg nu alles samen: ui, rozijnen, pruimen, amandelen en geplukte kip. - Meng nu de rest van de kruiden doorheen.
- Laat het geheel iets afkoelen en meng daar de eieren doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Leg 6 plakjes bladerdeeg iets over elkaar heen.
- Druk aan met een vork.
- Vet een bakblik in.
- Leg de lap bladerdeeg in de vorm, druk de zijkanten aan en snij de randen af.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Vul het bladerdeeg met het mengsel.
- Strooi het kaneel over het mengsel.
- Vorm van de overgebleven bladerdeeg een ronde lap ( iets kleiner dan de vorm).
- Leg de plak bovenop het mengsel.
- Smeer de zijkanten van het bladerdeeg in met ei en vouw deze dicht.
- Bestrijk wat eidooier er overheen en bak totdat het deeg goudbruin is.
- Strooi er tot slot poedersuiker overheen.
Succes!