Patatas Bravas met Salsa Bravas

FullSizeRender

Ingrediënten:

vastkokende aardappelen in blokjes van 2 tot 3 cm snijden
zeezout
paprikapoeder
olie om in te frituren ( liefst olijfolie)
takje tijm voor garnering

  • Schil de aardappelen.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2-3 cm
  • Goed laten drogen.
  • Bak nu de blokjes voor op 150°C tot 160°C.
  • Als de blokjes gaan sissen betekend het dat ze van binnen gaar zijn.
  • De blokjes uit het vet halen en een half uurtje op keukenpapier laten afkoelen.
  • ( in dit half uurtje kan je de saus maken).
  • Na een half uurtje afbakken in olie van 170°C tot 180°C.
  • Goed laten uitlekken.
  • Zout en paprikapoeder toevoegen naar smaak.
  • Serveren op mooi kleurrijk schaaltje en garneren met takje verse tijm

Onmisbaar bij de Patatas Bravas

Salsa Bravas

Ingrediënten:

1 ui
2 tenen knoflook geperst
1 tl paprika poeder
3 tl cayenne peper
blik 400g tomaat in blokjes
2 tl azijn
2 tl suiker
zout naar smaak
olijfolie om de ui in te fruiten

Je kunt de saus warm maar ook koud serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?