Ingrediënten:
vastkokende aardappelen in blokjes van 2 tot 3 cm snijden
zeezout
paprikapoeder
olie om in te frituren ( liefst olijfolie)
takje tijm voor garnering
- Schil de aardappelen.
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2-3 cm
- Goed laten drogen.
- Bak nu de blokjes voor op 150°C tot 160°C.
- Als de blokjes gaan sissen betekend het dat ze van binnen gaar zijn.
- De blokjes uit het vet halen en een half uurtje op keukenpapier laten afkoelen.
- ( in dit half uurtje kan je de saus maken).
- Na een half uurtje afbakken in olie van 170°C tot 180°C.
- Goed laten uitlekken.
- Zout en paprikapoeder toevoegen naar smaak.
- Serveren op mooi kleurrijk schaaltje en garneren met takje verse tijm
Onmisbaar bij de Patatas Bravas
Salsa Bravas
Ingrediënten:
1 ui
2 tenen knoflook geperst
1 tl paprika poeder
3 tl cayenne peper
blik 400g tomaat in blokjes
2 tl azijn
2 tl suiker
zout naar smaak
olijfolie om de ui in te fruiten
Je kunt de saus warm maar ook koud serveren.
Eet smakelijk!