Patatas Bravas met Salsa Bravas

FullSizeRender

Ingrediënten:

vastkokende aardappelen in blokjes van 2 tot 3 cm snijden
zeezout
paprikapoeder
olie om in te frituren ( liefst olijfolie)
takje tijm voor garnering

  • Schil de aardappelen.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2-3 cm
  • Goed laten drogen.
  • Bak nu de blokjes voor op 150°C tot 160°C.
  • Als de blokjes gaan sissen betekend het dat ze van binnen gaar zijn.
  • De blokjes uit het vet halen en een half uurtje op keukenpapier laten afkoelen.
  • ( in dit half uurtje kan je de saus maken).
  • Na een half uurtje afbakken in olie van 170°C tot 180°C.
  • Goed laten uitlekken.
  • Zout en paprikapoeder toevoegen naar smaak.
  • Serveren op mooi kleurrijk schaaltje en garneren met takje verse tijm

Onmisbaar bij de Patatas Bravas

Salsa Bravas

Ingrediënten:

1 ui
2 tenen knoflook geperst
1 tl paprika poeder
3 tl cayenne peper
blik 400g tomaat in blokjes
2 tl azijn
2 tl suiker
zout naar smaak
olijfolie om de ui in te fruiten

Je kunt de saus warm maar ook koud serveren.

Eet smakelijk!

1 reactie

  1. Pingback: Patatas Bravas met Salsa Bravas. |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: