Pinchos de pollo / Pinchos Murenos of gewoon Moorse kipspiesjes

moorse-kip

Ingrediënten:

1 limoen
2 tl gemberpoeder
2 tl paprika poeder
2 tl
2 tl kurkuma
2 tl kaneel
2 tl honing
1 steranijs
500 g kipfilet
olijfolie
scheutje balsamico azijn

img_3870

Bereiding marinade:

  • Pers de limoen.
  • Meng gemberpoeder, paprika poeder, komijnpoeder, kurkuma, kaneel, steranijs en honing.
  • Giet hierbij het citroensap en een scheutje balsamico.
  • Meng de marinade goed door.
  • Snijd de kip in blokjes en roer deze door de marinade.
  • Dek de kip af en zet hem deze minstens 2 uur in de koelkast.

Leg ondertussen saté prikkers in een bakje water.

Bak de spiesjes in een pan, onder de gril of lekker op de bbq.

Succes!

moorse-kip

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?