Pinchos de pollo / Pinchos Murenos of gewoon Moorse kipspiesjes

moorse-kip

Ingrediënten:

1 limoen
2 tl gemberpoeder
2 tl paprika poeder
2 tl
2 tl kurkuma
2 tl kaneel
2 tl honing
1 steranijs
500 g kipfilet
olijfolie
scheutje balsamico azijn

img_3870

Bereiding marinade:

  • Pers de limoen.
  • Meng gemberpoeder, paprika poeder, komijnpoeder, kurkuma, kaneel, steranijs en honing.
  • Giet hierbij het citroensap en een scheutje balsamico.
  • Meng de marinade goed door.
  • Snijd de kip in blokjes en roer deze door de marinade.
  • Dek de kip af en zet hem deze minstens 2 uur in de koelkast.

Leg ondertussen saté prikkers in een bakje water.

Bak de spiesjes in een pan, onder de gril of lekker op de bbq.

Succes!

moorse-kip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: