Piri piri champignons

flatchampignons
Ingrediënten:
voor 10 stuks

10 flats of portabella’s
2 witte uien
250 g gerookte spekreepjes
Piri piri saus ( verstegen) in de supermarkt
bieslook
geraspte kaas
aluminiumfolie

Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Haal de steeltjes (als ze er nog inzitten) uit de champignons.

flatss

    • Snijd de uien in kleine stukjes.

flat5

    • Voeg hierbij de spekreepjes en 1/3 potje piri piri saus.

flat6

    • Als er nog steeltjes in de champignons zaten, snij deze dan ook fijn en voeg toe.

flat3

    • Goed mengen.

flat4

    • Vul de champignons ruim met vulling en strooi een beetje geraspte kaas erover.
    • Let op! nu kan je 2 dingen doen.
    • Je kan de champignons verpakken in aluminiumfolie of op een rooster leggen met een opvangbak eronder.
    • Champignons bevatten veel water.
    • Als je de champignons in aluminium verpakt hebt: knip dan voor opdienen een gaatje in de onderkant zodat het water kan weglekken.
    • Op de BBQ ong. 40 minuten ( af en toe even kijken)
    • In de oven 40 minuten op 220°C.
    • Serveren met geknipte bieslook.

flat2

Succes!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?