Ingrediënten:
20-25 gepelde rauwe garnalen met staartje uit de diepvries
40 g gedroogde kokosrasp
40 g panko (Japans paneermeel)
1 ei
3 el bloem
olie om in te frituren
Voor de marinade:
1 el bruine suiker
1 el honing
2 el ketjap manis
1 rode peper
2 tenen knoflook
Bereiding:
- Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd de peper zeer fijn.
- Pers de knoflook.
- Meng de bevroren garnalen met een mengsel van de bruine suiker, honing, ketjap, knoflook en de rode peper.
- Laat de garnalen zeker 4 uur in de koelkast staan. (liefst langer)
- Dep de garnalen droog.
- Zet 3 bakjes klaar met: 1-geklutst eitje
- 2- mix van panko en kokosrasp
- 3- bloem
- Haal de garnalen door de bloem, dan door het ei, dan door de mix.
- Frituur de garnalen per 5 goudgeel.
Serveer met een lekker chilisausje.
Succes!