Pittige knoflook-garnalen met kokosjasje

pittige garnalen gif

Ingrediënten:

20-25 gepelde rauwe garnalen met staartje uit de diepvries
40 g gedroogde kokosrasp
40 g panko (Japans paneermeel)
1 ei
3 el bloem
olie om in te frituren

Voor de marinade:

1 el bruine suiker
1 el honing
2 el ketjap manis
1 rode peper
2 tenen knoflook

Bereiding:

  • Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd de peper zeer fijn.
  • Pers de knoflook.
  • Meng de bevroren garnalen met een mengsel van de bruine suiker, honing, ketjap, knoflook en de rode peper.
  • Laat de garnalen zeker 4 uur in de koelkast staan. (liefst langer)

IMG_2821

  • Dep de garnalen droog.
  • Zet 3 bakjes klaar met: 1-geklutst eitje
  •                                      2- mix van panko en kokosrasp
  •                                      3- bloem
  • Haal de garnalen door de bloem, dan door het ei, dan door de mix.
  • Frituur de garnalen per 5 goudgeel.

Serveer met een lekker chilisausje.

Succes!

%d bloggers liken dit: