Portobello’s met blauwe bessen en blauwe kaas ( BBQ)

aa

Ingrediënten:
4 portobello champignons
handje vol blauwe bessen
150 g gerookte spekblokjes
versgemalen zwarte peper
olie om in te vetten
1 bosuitje
75 g blauwe aderkaas (bijv. roquefort of Fourme dAmbert)
aluminiumfolie
image

Bereiding:

  • De steeltjes van de portobellos snijden
  • De spekblokjes vermengen met de verkruimelde kaas.
  • In dunne ringetjes gesneden bosuitje toevoegen.
  • Blauwe bessen toevoegen
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • De hoed van de portobello bestrijken met een beetje olijfolie.
  • Leg de portobello’s op de bolle kant op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2 minuten.

image

  • Haal ze nu van het vuur en laat afkoelen.
  • Schep de portobello vol met het kaasmengsel
  • Pak ze nu losjes in aluminiumfolie.
  • image
  • Leg de pakketjes weer op de barbecue ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Cheque na 5 minuten even of ze gaar zijn, zo niet nog even 5 minuten laten liggen.
  • Als ze gaar zijn haal je ze dan nog niet uit het aluminiumfolie.
  • Prik eerst een paar gaatjes door het aluminiumfolie om het vocht te laten weglekken.

Decoreer dit heerlijk hapje met bv. amandelschaafsel of geroosterde pijnboompitten.

aa

Succes!!

1 reactie

  1. Pingback: Portobello’s met blauwe bessen en blauwe kaas ( BBQ) |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: