Portobello’s met blauwe bessen en blauwe kaas ( BBQ)

aa

Ingrediënten:
4 portobello champignons
handje vol blauwe bessen
150 g gerookte spekblokjes
versgemalen zwarte peper
olie om in te vetten
1 bosuitje
75 g blauwe aderkaas (bijv. roquefort of Fourme dAmbert)
aluminiumfolie
image

Bereiding:

  • De steeltjes van de portobellos snijden
  • De spekblokjes vermengen met de verkruimelde kaas.
  • In dunne ringetjes gesneden bosuitje toevoegen.
  • Blauwe bessen toevoegen
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • De hoed van de portobello bestrijken met een beetje olijfolie.
  • Leg de portobello’s op de bolle kant op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2 minuten.

image

  • Haal ze nu van het vuur en laat afkoelen.
  • Schep de portobello vol met het kaasmengsel
  • Pak ze nu losjes in aluminiumfolie.
  • image
  • Leg de pakketjes weer op de barbecue ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Cheque na 5 minuten even of ze gaar zijn, zo niet nog even 5 minuten laten liggen.
  • Als ze gaar zijn haal je ze dan nog niet uit het aluminiumfolie.
  • Prik eerst een paar gaatjes door het aluminiumfolie om het vocht te laten weglekken.

Decoreer dit heerlijk hapje met bv. amandelschaafsel of geroosterde pijnboompitten.

aa

Succes!!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?