Ingrediënten:
4 portobello champignons
handje vol blauwe bessen
150 g gerookte spekblokjes
versgemalen zwarte peper
olie om in te vetten
1 bosuitje
75 g blauwe aderkaas (bijv. roquefort of Fourme dAmbert)
aluminiumfolie
Bereiding:
- De steeltjes van de portobellos snijden
- De spekblokjes vermengen met de verkruimelde kaas.
- In dunne ringetjes gesneden bosuitje toevoegen.
- Blauwe bessen toevoegen
- Op smaak brengen met peper en zout.
- De hoed van de portobello bestrijken met een beetje olijfolie.
- Leg de portobello’s op de bolle kant op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2 minuten.
- Haal ze nu van het vuur en laat afkoelen.
- Schep de portobello vol met het kaasmengsel
- Pak ze nu losjes in aluminiumfolie.
- Leg de pakketjes weer op de barbecue ongeveer 5 – 10 minuten.
- Cheque na 5 minuten even of ze gaar zijn, zo niet nog even 5 minuten laten liggen.
- Als ze gaar zijn haal je ze dan nog niet uit het aluminiumfolie.
- Prik eerst een paar gaatjes door het aluminiumfolie om het vocht te laten weglekken.
Decoreer dit heerlijk hapje met bv. amandelschaafsel of geroosterde pijnboompitten.
Succes!!