Risottoballetjes porcini met mozzarella vulling

ris1

Ingrediënten:
voor ongeveer 30 balletjes

1 ui
400 g risottorijst
800/900 ml groente bouillon
100 ml room
100 g gerapte Parmezaanse kaas
4 eieren
2 zakjes gedroogde porcini

image
panko of paneermeel
voorbereiding:
200 g. casselerrib (kan natuurlijk ook ander vlees zoals bv. kip)
1 bol mozzarella
bosje bieslook

image

Bereiding:

  • Wel de porcini in 100 ml water.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Snijd het vlees in flinterdunne stukjes.
  • Knip de bieskook in kleine stukjes.

image

  • Scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en de ui lichtbruin.
  • Voeg het vlees toe.
  • Even doorbakken.
  • Laat de porcini uitlekken maar gooi het water niet weg.
  • Voeg nu de gesneden porcini en de bieslook toe.

image

  • Nog1 min. doorbakken en gas uitzetten.
  • Giet het water van de porcini met de room door de bouillon.
  • In een andere pan giet je een scheutje olie.
  • Voeg de rijst toe en roer even door de olie.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen
  • Na ong. 20 minuten zal de risotto beetgaar zijn.
  • Voeg nu het vlees, de pocini, ui, knoflook en de Parmezaanse kaas toe.

image

  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de risotto afkoelen.
  • Haal het bolletje mozzarella uit het water en laat minstens half uur uitlekken.
  • Snijd in kleine stukjes 1 bij 1 cm.
  • Roer een ei door de afgekoelde risotto.

image

  • Zet een kommetje klaar met 3 geklopte eieren
  • Vul een bord met het paneermeel of de panko

IMG_1884

  • Vorm met de hand kleine balletjes van de risotto.
  • Druk met je vinger een gaatje in het midden en vul deze met een blokje mozzarella.

IMG_1885

  • Druk het balletje dicht.

image

  • Rol nu het balletje eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
  • Laat de balletjes een uur opstijven in de koelkast.
  • Frituur de balletjes goudbruin.

Succes!

risottoballetjes

 

%d bloggers liken dit: