Rosbief rolletjes met mierikswortelsalsa en pastinaak
Voor dit gerecht kan je rosbief vleeswaren gebruiken.
In dit gerecht ga ik uit van eigen bereiding.
Ingrediënten voor de rosbief:
voor 4 voorafjes of 12 kleine hapjes
2 el mosterd
½ flesje donker bier
1 klein laurierblad
1 uitje
2 knoflooktenen
3 lente uitjes
1 peper
1 takje tijm
1 el olijfolie
peper en zout
500 g rosbief je kunt ook vleeswaren gebruiken
Bereiding rosbief:
- Snipper het uitje.
- Snijd het laurierblad in kleine stukjes.
- Ris de takjes van de tijm.
- Pers het knoflook.
- Snijd de lente uitjes
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd deze zeer fijn.
- Meng alle ingrediënten en maak op smaak met peper en zout.
- Marineer de rosbief minstens 5 uur in het mengsel.
- Reguliere oven:
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Leg de rosbief in een vuurvaste schaal.
- Giet hier de marinade over.
- Als de rollade en kerntemperatuur heeft bereikt van 55 °C is hij klaar.
- Af en toe het sap erover gieten.
- Stoomoven:
- 15 C / 25% stoom / kerntemperatuur 55 °
Ingrediënten voor de vulling:
2 el crème fraîche
1 pastinaak
1 el mierikswortelpuree
1 frisse groene appel
2 el bieslook
2 kleine augurken of 1 grote
zout
peper
Bereiding:
- Was de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel fijn.
- Snij het bieslook fijn.
- Snij de augurken fijn.
- Vermeng alles met de crème fraîche en de mierikswortel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de pastinaak en snij deze in dunne repen.
Opmaak:
- Snij de rosbief in dunne plakjes.
- Leg 3 plakjes naast elkaar ( iets overlappen).
- Smeer een dikke laag vulling op de plakken.
- Leg hier een paar reepjes pastinaak en bieslook op ( uit laten steken).
- Oprollen.
Succes!
- Wil je er nu gewoon lekkere hapjes van maken dan snij je de rolletjes 3 x door en steek je er een prikker in.