Rosbief rolletjes met mierikswortelsalsa en pastinaak

Rosbief rolletjes met mierikswortelsalsa en pastinaak

voorafje 2

Voor dit gerecht kan je rosbief vleeswaren gebruiken.
In dit gerecht ga ik uit van eigen bereiding.

Ingrediënten voor de rosbief:
voor 4 voorafjes of 12 kleine hapjes

2 el mosterd
½ flesje donker bier
1 klein laurierblad
1 uitje
2 knoflooktenen
3 lente uitjes
1 peper
1 takje tijm
1 el olijfolie
peper en zout
500 g rosbief je kunt ook vleeswaren gebruiken

rosbief ing 1

Bereiding rosbief:

  • Snipper het uitje.
  • Snijd het laurierblad in kleine stukjes.
  • Ris de takjes van de tijm.
  • Pers het knoflook.
  • Snijd de lente uitjes
  • Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd deze zeer fijn.
  • Meng alle ingrediënten en maak op smaak met peper en zout.

rosbief marinade1

  • Marineer de rosbief minstens 5 uur in het mengsel.

rosbief vacuum 1

  • Reguliere oven:
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Leg de rosbief in een vuurvaste schaal.
  • Giet hier de marinade over.
  • Als de rollade en kerntemperatuur heeft bereikt van 55 °C is hij klaar.
  • Af en toe het sap erover gieten.
  • Stoomoven:
  • 15 C / 25% stoom / kerntemperatuur 55 °

Ingrediënten voor de vulling:

2 el crème fraîche
1 pastinaak
1 el mierikswortelpuree
1 frisse groene appel
2 el bieslook
2 kleine augurken of 1 grote
zout
peper

Bereiding:

    • Was de appel en verwijder het klokhuis.
    • Snijd de appel fijn.
    • Snij het bieslook fijn.
    • Snij de augurken fijn.
    • Vermeng alles met de crème fraîche en de mierikswortel.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Schil de pastinaak en snij deze in dunne repen.

rosbief vulling 1

Opmaak:

    • Snij de rosbief in dunne plakjes.
    • Leg 3 plakjes naast elkaar ( iets overlappen).
    • Smeer een dikke laag vulling op de plakken.
    • Leg hier een paar reepjes pastinaak en bieslook op ( uit laten steken).
    • Oprollen.

rosbief rollen

Succes!

  • Wil je er nu gewoon lekkere hapjes van maken dan snij je de rolletjes 3 x door en steek je er een prikker in.

voorafje 2

%d bloggers liken dit: