Spinazie sushi met zalm en roomkaas

sushilogoSpinazie sushi met zalm en roomkaas

Ingrediënten:

300 g diepvries spinazie
2 eieren
Philadelphia ligt
100 g zalm
peper
zout
bakpapier

sushi1

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Laat de spinazie ontdooien en schep deze in een vergiet.
  • Druk de spinazie aan zodat je het meeste vocht eruit perst.
  • Meng de spinazie met de 2 eieren in een keukenmachine goed door elkaar.

sushi2

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Strijk het mengsel dun uit op een stuk bakpapier.
  • Bak ong. 15 minuten, je ziet vanzelf dat hij stevig en droog word.
  • Laat afkoelen.

sushi6

  • Leg de spinazieplak met de spinaziekant naar onderen op je werkblad.
  • Trek voorzichtig het bakpapier eraf.
  • Smeer de spinazie in met een dunne laag roomkaas.

sushi3

  • Strooi hier een beetje peper en zout op.
  • Leg vervolgens de plakken zalm erop.

sushi4

  • Stevig oprollen.

sushi5

Succes!

%d bloggers liken dit: