Spinazie sushi met zalm en roomkaas
Ingrediënten:
300 g diepvries spinazie
2 eieren
Philadelphia ligt
100 g zalm
peper
zout
bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de spinazie ontdooien en schep deze in een vergiet.
- Druk de spinazie aan zodat je het meeste vocht eruit perst.
- Meng de spinazie met de 2 eieren in een keukenmachine goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strijk het mengsel dun uit op een stuk bakpapier.
- Bak ong. 15 minuten, je ziet vanzelf dat hij stevig en droog word.
- Laat afkoelen.
- Leg de spinazieplak met de spinaziekant naar onderen op je werkblad.
- Trek voorzichtig het bakpapier eraf.
- Smeer de spinazie in met een dunne laag roomkaas.
- Strooi hier een beetje peper en zout op.
- Leg vervolgens de plakken zalm erop.
- Stevig oprollen.
Succes!