Sushi met vis

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoe maak je sushirollen?
Allereerst gebruik goeie rijst!
Ga naar een toko en vraag om sushirijst.
Sushi maken is een intensief werkje, met slechte rijst is al je werk voor niets geweest.

Ingrediënten

500 gram sushi rijst bv. Saitaku
700 ml water
grote pan
spatel
6 eetlepels rijstazijn -Mirin
4 theelepels suiker
2 theelepels zout

Tegenwoordig kan je alle Ingrediënten gewoon in de supermarkt halen. Ik gebruik het liefste de Ingrediënten van Saitaku

IMG_3494

Hoe maak je de Sushi rijst?

    • Was de rijst zoals je kiezelsteentjes wast ) ook al staat het niet op het pak.
    • Laat het daarna een half uur uitlekken.
    • Doe de rijst samen met 700 milliliter water in een pan.
    • Breng het water langzaam aan de kook en laat het dan tien minuten zacht koken met de deksel op de pan. Het water moet volledig opgenomen zijn en de rijst moet tussen hard en zacht inzitten.
    • Zet het gas uit en laat de pan 15 minuten rusten en dek de pan af met een vochtige doek.
    • Verwarm de rijst azijn met wat suiker en zout in een pan en laat alles mooi oplossen. Laat het niet koken!
    • Laat de rijst verder afkoelen door met een wapperend tijdschrift.
    • Besprenkel hierna de rijst met de mix van rijstazijn en suiker.
    • Schep de rijst voorzichtig om tot het ene mooi glazig geheel is. Hierna is de rijst klaar om te gebruiken om je sushi te maken!

Nori aan de buitenkant

    • Neem een sushimatje, ik leg hier een stukje pasticfolie op anders dan plakt er vaak rijst aan het matje.
    • Leg het matje met de streepjes overdwars.
    • Neem een vel nori.
    • Maak je vingers vochtig en spreid een dunne laag gekookte rijst zo gelijkmatig mogelijk uit over de nori. Niet te veel drukken dat komt later.
    • Laat je aan de boven- en onderkant 1 centimeter vrij, dit is voor het afdichten van de rol.
    • Plaats vervolgens de vulling,
    • Rol de nori voorzichtig en gelijkmatig rond de vulling op en gebruik daarbij het matje.
    • Rol van u af en druk stevig samen. Let op dat het plasticfolie met het matje meerolt.
    • Verwijder het matje.
    • Rol de sushirol stevig in een plasticfolie en laat een half uurtje rusten.
    • Snij de rol met een zeer scherp, vochtig, in stukjes van ong. 2 cm.

IMG_3506
Sushirol met de nori aan de buitenkant

    • Neem een sushimatje, ik leg hier een stukje pasticfolie op anders dan plakt er vaak rijst aan het matje
    • Leg het matje met de streepjes overdwars.
    • Neem een vel nori.
    • Maak je vingers vochtig en spreid een dunne laag gekookte rijst zo gelijkmatig mogelijk uit over het gehele norivel. Niet te veel drukken dat komt later.
    • Draai de nori met de rijst om.
    • Plaats vervolgens de vulling aan de onderkant van het norivel.
    • Rol de nori voorzichtig en gelijkmatig rond de vulling op en gebruik daarbij het matje.
    • Rol van u af en druk stevig samen.
    • Let op dat het plasticfolie met het matje meerolt.
    • Verwijder het matje.
    • Rol de sushirol stevig in een plasticfolie en laat een half uurtje rusten.
    • Snij de rol met een zeer scherp, vochtig, in stukjes van ong. 2 cm.

sushi sezam 2
Sushi met avocado en tonijn, rijst aan de buitenkant en gerold in sesamzaadjes.
FOTO sprenkel geroosterde sesamzaadjes op plasticfolie en rol hierin de rol.
Topping wasabimayo en scheuten.
sushi tonijn gif sushi tonijn
Foto sushi met acocado en tonijn, rijst aan de buitenkant en tonijnfilet op de bovenkant.
Topping wasabi mayo, chilisaus, zalmeitjes en scheuten.

Sushirol met aan de binnenkant een norirolletje
sushi avocado sushi avocado
Sushi met in de binnenkant rolletje zalm,tonijn, surimi en komkommer, buitenkant zalm en avocado.
Topping chilisaus,mieriksmayo en sesamzaadjes.
Bereiding

    • Neem een sushimatje, ik leg hier een stukje pasticfolie op anders dan plakt er vaak rijst aan het matje.
    • Leg het matje met de streepjes overdwars.
    • Neem een vel nori.
    • Knip van de lange kant een reep van van ong. 4 cm af.
    • Leg hierop je ingredienten.foto zalm, tonijn, komkommer en surimi.
    • Bevochtig de bovenkant iets en rol de nori zonder matje op.
    • Leg dit rolletje even weg.
    • Leg de overgebleven nori op een matje met een platic folie.
    • Maak je vingers vochtig en spreid een dunne laag gekookte rijst zo gelijkmatig mogelijk uit over het gehele norivel. Niet te veel drukken dat komt later.
    • Plaats vervolgens het kleine rolletje aan de onderkant van het nori vel.
    • Rol de nori voorzichtig en gelijkmatig rond het rolletje op en gebruik daarbij het matje.
    • Rol van u af en druk stevig samen.
    • Let op dat het plasticfolie met het matje meerolt.
    • Verwijder het matje.
    • Leg een stukje folie op het matje en leg hierop plakjes gerookte zalm, zo lang als de rol en zo hoog als dat je nodig hebt om de rol te bedekken.
    • Leg de rol aan de onderkant en rol de rol op.
    • Snij zeer dunne plakje avovado en leg deze over elkaar heen.
    • Snij de zijkanten recht.
    • Leg de plakjes op de zalm.
    • Rol de sushirol stevig in een plasticfolie en laat een half uurtje rusten.
    • Snij de rol met een zeer scherp, vochtig, in stukjes van ong. 2 cm.

Nog een leuke variatie
sushi surimi 1 sushi surimi2
Sushi met acocado en komkommer, rijst aan de buitenkant en surimiplakjes op de bovenkant.
Topping Chilisaus, scheuten en zalm eitjes

Rijst en ingrediënten over?

  • Neem een plasic folie.
  • Leg hierop een plakje zalm.
  • In het midden een klein beetje ingredienten die je over hebt.
  • Rol het plastic goed dicht.

Sauzen

Wasabi mayonaise

 4 el mayonaise
1 el crème fraiche
1 el wasabipasta

    • Meng alles door elkaar heen en klaar is de wasabimayo

Supersnelle dikke chilisaus

100 ml chilisaus
Halve rode peper
1 blaadje gelatine

Bereiding

  • Wel de gelatine.
  • Verwarm de chilisaus.
  • Verwijder de zaadlijst uit de peper en snij deze in kleine stukjes.
  • Voeg de peper en de gelatine toe aan de warme chilisaus en los de gelatine op.
  • Met een staafmixer mix je de peper fijn.
  • Laat de saus afkoelen.

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?