Tomaatjes tarte tatin met verrassing.
Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg 10 zwarte olijven zonder pit
300 g rundergehakt
1 ei
1 lente uitje
25 g geraspte Parmezaanse kaas
½ geroosterde rode paprika ( op water)
½ geroosterde gele paprika (op water)
2 peppadew’s
2 teentjes knoflook
3 el balsamico azijn
1 el rode pesto
40 g feta
peper
zout
1 tl paprikapoeder
4 tl kruiden zoals: tijm, rozemarijn, basilicum, oregano ( vers of gedroogd)
2 bakjes ( 500 g) cherrytomaatjes)
tegenwoordig kan je bij de Jumbo, cherrytomaatjes scheppen.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 °C
- Lente uitje in ringetjes snijden.
- Olijven, paprika’s en peppadew’s fijn snijden.
- Knoflook uit knijpen.
- Heb je verse kruiden dan deze fijn snijden.
- Voeg alles bij het gehakt.
- Voeg nu de pesto, de kaas, de feta, de balsamico, de paprikapoeder en het ei toe.
- Goed door kneden.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Haal 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
- Neem een stuk bakpapier.
- Leg hier 4 plakjes bladerdeeg op (zie onderstaand voorbeeld).
- 4 plakjes erboven op (op dezelfde wijze).
- Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en rol de plakken uit totdat deze net zo groot is als de diameter van het bakblik.
- Snijd de diameter uit.
- Prik gaatjes in het bladerdeeg.
- Vet een rond laag bakblik in. Ik heb een bakblik van ∅ 28 cm gebruikt.
- Snijd de cherrytomaatjes door het midden en haal de zaadjes met het vocht eruit.
- Vul nu de helftjes met het gehakt.
- Leg de tomaatjes met de bolle kant in het bakblik.
- Leg nu het bladerdeeg op de tomaatjes.
- Vouw de binnenkanten iets naar binnen.
Goed opgelet, hier moeten nog gaatjes ingeprikt worden.
- Zet het geheel in de oven 20 minuten op 210 °C.
- Laat de Tarte iets afkoelen.
- Leg een bord op het bladerdeeg.
- Draai in een vloeiende beweging de taart op zijn kop ( dat is nu de bovenkant).
- Kijk uit de taart is iets vochtig.
- Vind je hem nu toch iets te vochtig aan de bovenkant, zet de taart dan 4/5 minuutjes met de bovenkant omhoog terug in de oven
- Voor serveren bestrooien met pijnboompitjes.
Succes en eet smakelijk!