Tomaatjes tarte tatin met verrassing.

tomaatjes tarte tatin met verrassing

Tomaatjes tarte tatin met verrassing.

Ingrediënten:

inn omgekeerde taart

8 plakjes bladerdeeg 10 zwarte olijven zonder pit
300 g rundergehakt
1 ei
1 lente uitje
25 g geraspte Parmezaanse kaas
½ geroosterde rode paprika ( op water)
½ geroosterde gele paprika (op water)
2 peppadew’s
2 teentjes knoflook
3 el balsamico azijn
1 el rode pesto
40 g feta
peper
zout
1 tl paprikapoeder
4 tl kruiden zoals: tijm, rozemarijn, basilicum, oregano ( vers of gedroogd)
2 bakjes ( 500 g) cherrytomaatjes)

tegenwoordig kan je bij de Jumbo, cherrytomaatjes scheppen.

jumbo tomaatjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 °C
  • Lente uitje in ringetjes snijden.
  • Olijven, paprika’s en peppadew’s fijn snijden.
  • Knoflook uit knijpen.
  • Heb je verse kruiden dan deze fijn snijden.
  • Voeg alles bij het gehakt.
  • Voeg nu de pesto, de kaas, de feta, de balsamico, de paprikapoeder en het ei toe.
  • Goed door kneden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Haal 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
  • Neem een stuk bakpapier.
  • Leg hier 4 plakjes bladerdeeg op (zie onderstaand voorbeeld).
  • 4 plakjes erboven op (op dezelfde wijze).

overlappen

  • Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en rol de plakken uit totdat deze net zo groot is als de diameter van het bakblik.
  • Snijd de diameter uit.
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  • Vet een rond laag bakblik in. Ik heb een bakblik van ∅ 28 cm gebruikt.
  • Snijd de cherrytomaatjes door het midden en haal de zaadjes met het vocht eruit.

omg tomaatjes

  • Vul nu de helftjes met het gehakt.
  • Leg de tomaatjes met de bolle kant in het bakblik.

omg taart gevuld

  • Leg nu het bladerdeeg op de tomaatjes.
  • Vouw de binnenkanten iets naar binnen.

omg taart bladerdeegGoed opgelet, hier moeten nog gaatjes ingeprikt worden.

  • Zet het geheel in de oven 20 minuten op 210 °C.
  • Laat de Tarte iets afkoelen.
  • Leg een bord op het bladerdeeg.
  • Draai in een vloeiende beweging de taart op zijn kop ( dat is nu de bovenkant).
  • Kijk uit de taart is iets vochtig.
  • Vind je hem nu toch iets te vochtig aan de bovenkant, zet de taart dan 4/5 minuutjes met de bovenkant omhoog terug in de oven
  • Voor serveren bestrooien met pijnboompitjes.

Succes en eet smakelijk!

lekkertaart

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?