Tomaatjes tarte tatin met verrassing.

tomaatjes tarte tatin met verrassing

Tomaatjes tarte tatin met verrassing.

Ingrediënten:

inn omgekeerde taart

8 plakjes bladerdeeg 10 zwarte olijven zonder pit
300 g rundergehakt
1 ei
1 lente uitje
25 g geraspte Parmezaanse kaas
½ geroosterde rode paprika ( op water)
½ geroosterde gele paprika (op water)
2 peppadew’s
2 teentjes knoflook
3 el balsamico azijn
1 el rode pesto
40 g feta
peper
zout
1 tl paprikapoeder
4 tl kruiden zoals: tijm, rozemarijn, basilicum, oregano ( vers of gedroogd)
2 bakjes ( 500 g) cherrytomaatjes)

tegenwoordig kan je bij de Jumbo, cherrytomaatjes scheppen.

jumbo tomaatjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 °C
  • Lente uitje in ringetjes snijden.
  • Olijven, paprika’s en peppadew’s fijn snijden.
  • Knoflook uit knijpen.
  • Heb je verse kruiden dan deze fijn snijden.
  • Voeg alles bij het gehakt.
  • Voeg nu de pesto, de kaas, de feta, de balsamico, de paprikapoeder en het ei toe.
  • Goed door kneden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Haal 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
  • Neem een stuk bakpapier.
  • Leg hier 4 plakjes bladerdeeg op (zie onderstaand voorbeeld).
  • 4 plakjes erboven op (op dezelfde wijze).

overlappen

  • Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg en rol de plakken uit totdat deze net zo groot is als de diameter van het bakblik.
  • Snijd de diameter uit.
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  • Vet een rond laag bakblik in. Ik heb een bakblik van ∅ 28 cm gebruikt.
  • Snijd de cherrytomaatjes door het midden en haal de zaadjes met het vocht eruit.

omg tomaatjes

  • Vul nu de helftjes met het gehakt.
  • Leg de tomaatjes met de bolle kant in het bakblik.

omg taart gevuld

  • Leg nu het bladerdeeg op de tomaatjes.
  • Vouw de binnenkanten iets naar binnen.

omg taart bladerdeegGoed opgelet, hier moeten nog gaatjes ingeprikt worden.

  • Zet het geheel in de oven 20 minuten op 210 °C.
  • Laat de Tarte iets afkoelen.
  • Leg een bord op het bladerdeeg.
  • Draai in een vloeiende beweging de taart op zijn kop ( dat is nu de bovenkant).
  • Kijk uit de taart is iets vochtig.
  • Vind je hem nu toch iets te vochtig aan de bovenkant, zet de taart dan 4/5 minuutjes met de bovenkant omhoog terug in de oven
  • Voor serveren bestrooien met pijnboompitjes.

Succes en eet smakelijk!

lekkertaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: