Vietnamese loempia’s met garnalen
voor 50 kleine loempia’s
Ingrediënten:
14 gedroogde shiitake ( toko)
150 g grote garnalen
250 g h.o.h. gehakt ( ik heb boerengehakt gebruikt)
2 eieren
2 el vissaus
peper
1 tl gemalen of 1 el gehakte verse koriander
3 lente uitjes
100 g geraspte wortel
1 zakje glasvermicelli
3 knoflook teentjes
50 spring roll pastry velletjes (toko)
3 el sesamolie
3 el ketjap manis
klein blikje gesneden bamboescheuten
150 g taugé
1 1/2 l plantaardige olie
Bereiding:
- Week de champignons ong. 3 uur van te voren in lauw water.
- Spel ze daarna goed af, en knijp het water eruit.
- Verwijder het harde steeltje en snijd de hoed in kleine stukjes.
- Snij de garnalen in kleine stukjes.
- Hak de taugé en de bamboescheuten iets fijner.
- Rasp de wortels.
- Snij de koriander fijn.
- knijp de knoflooktenen fijn.
- Snipper het uitje fijn.
- Snijd de lente uitjes in ringetjes
- Vermeng het gehakt met 1 ei, vissaus, ketjap, sesamolie, beetje peper en zout, koriander, lente uitjes, shiitakes, wortel, bamboescheuten, het uitje en de uitgeknepen knoflooktenen.
- Haal de spring roll pastry velletjes uit de diepvries.
- Water aan de kook brengen.
- Gas uitzetten.
- Leg hier de glasvermicelli 10 minuten in.
- Afgieten en met koud water afspoelen.
- In kleine stukjes snijden en door het geheel mengen.
- Kluts een eitje.
Trek voorzichtig een velletje van de stapel.
A: Leg een beetje mengsel op het velletje ( iets onder het midden, aan beide zijden 2 cm overlaten). Bestrijk boven en onderkant met ei.
B: Vouw de zijkanten dicht en bestrijk wederom de bovenkant van het velletje met ei.
C: rol de loempia strak dicht ( begin aan de onderkant)
Ja, en dan zijn er nog 49 te gaan ( oeps)
Frituur de loempia’s in olie op 180 graden. ong. 5 minuten.
Succes!