Vietnamese loempia’s met garnalen

loempiaatjes veel2

Vietnamese loempia’s met garnalen
voor 50 kleine loempia’s

Ingrediënten:

14 gedroogde shiitake ( toko)
shii
150 g grote garnalen
250 g  h.o.h. gehakt ( ik heb boerengehakt gebruikt)
2 eieren
2 el vissaus
peper
1 tl gemalen of 1 el gehakte verse koriander
3 lente uitjes
100 g geraspte wortel
1 zakje glasvermicelli
glas
3 knoflook teentjes
50 spring roll pastry velletjes (toko)
spring
3 el sesamolie
3 el ketjap manis
klein blikje gesneden bamboescheuten
150 g taugé
1 1/2 l plantaardige olie
ingr loempias

Bereiding:

    • Week de champignons ong. 3 uur van te voren in lauw water.
    • Spel ze daarna goed af, en knijp het water eruit.
    • Verwijder het harde steeltje en snijd de hoed in kleine stukjes.
    • Snij de garnalen in kleine stukjes.
    • Hak de taugé en de bamboescheuten iets fijner.
    • Rasp de wortels.
    • Snij de koriander fijn.
    • knijp de knoflooktenen fijn.
    • Snipper het uitje fijn.
    • Snijd de lente uitjes in ringetjes
    • Vermeng het gehakt met 1 ei, vissaus, ketjap, sesamolie, beetje peper en zout, koriander, lente uitjes, shiitakes, wortel, bamboescheuten, het uitje en de uitgeknepen knoflooktenen.
    • Haal de spring roll pastry velletjes uit de diepvries.
    • Water aan de kook brengen.
    • Gas uitzetten.
    • Leg hier de glasvermicelli 10 minuten in.
    • Afgieten en met koud water afspoelen.
    • In kleine stukjes snijden en door het geheel mengen.

loe

      • Kluts een eitje.

loempiaas vouwen1
Trek voorzichtig een velletje van de stapel.
A: Leg een beetje mengsel op het velletje ( iets onder het midden, aan beide zijden 2 cm overlaten). Bestrijk boven en onderkant met ei.
B: Vouw de zijkanten dicht en bestrijk wederom de bovenkant van het velletje met ei.
C: rol de loempia strak dicht ( begin aan de onderkant)

Ja, en dan zijn er nog 49 te gaan ( oeps)

loempiaas veel

Frituur de loempia’s in olie op 180 graden. ong. 5 minuten.

Succes!

%d bloggers liken dit: