Gamba’s met koriander mangodip

 

ko1

Gamba’s met koriander mangodip
Voor 10 glaasjes

Ingrediënten:

1 mango
1 a 2 el sweet chilisaus
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
half rood pepertje half bosje verse koriander peper en zout
1 tl paprikapoeder 10 grote garnalen
een paar slierten eiermie Snufje paprika pikant poeder
10 prikkers
10 glaasjes

image

Bereiding:

  • Schil de mango.
  • Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender, of gebruik een staafmixer.
  • Pureer deze met de sinaasappelsap, citroensap, paprikapoeder en sweet chilisaus  tot een gele massa.
  • Voeg wat verse koriander en fijngesneden rood pepertje toe en mix deze er doorheen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het darmkanaal uit de gamba’s en rijg de prikker er door.

image

  • Leg de mie 1 minuut in gekookt water.

image

  • Laat de mie uitlekken.

image

  • Rol nu de gamba’s in een paar slierten mie ( 3)

image

  • Frituur de gamba’s in olijfolie. ong. 2 min.

image

  • Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokjes.
  • Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander en blokjes mango.

image

Succes!

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: