Gamba’s met koriander mangodip

 

ko1

Gamba’s met koriander mangodip
Voor 10 glaasjes

Ingrediënten:

1 mango
1 a 2 el sweet chilisaus
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
half rood pepertje half bosje verse koriander peper en zout
1 tl paprikapoeder 10 grote garnalen
een paar slierten eiermie Snufje paprika pikant poeder
10 prikkers
10 glaasjes

image

Bereiding:

  • Schil de mango.
  • Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender, of gebruik een staafmixer.
  • Pureer deze met de sinaasappelsap, citroensap, paprikapoeder en sweet chilisaus  tot een gele massa.
  • Voeg wat verse koriander en fijngesneden rood pepertje toe en mix deze er doorheen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het darmkanaal uit de gamba’s en rijg de prikker er door.

image

  • Leg de mie 1 minuut in gekookt water.

image

  • Laat de mie uitlekken.

image

  • Rol nu de gamba’s in een paar slierten mie ( 3)

image

  • Frituur de gamba’s in olijfolie. ong. 2 min.

image

  • Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokjes.
  • Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander en blokjes mango.

image

Succes!

 

 

 

 

 

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?