Gamba’s met koriander mangodip
Voor 10 glaasjes
Ingrediënten:
1 mango
1 a 2 el sweet chilisaus
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
half rood pepertje half bosje verse koriander peper en zout
1 tl paprikapoeder 10 grote garnalen
een paar slierten eiermie Snufje paprika pikant poeder
10 prikkers
10 glaasjes
Bereiding:
- Schil de mango.
- Doe ¾ van het vruchtvlees in een blender, of gebruik een staafmixer.
- Pureer deze met de sinaasappelsap, citroensap, paprikapoeder en sweet chilisaus tot een gele massa.
- Voeg wat verse koriander en fijngesneden rood pepertje toe en mix deze er doorheen.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Verwijder het darmkanaal uit de gamba’s en rijg de prikker er door.
- Leg de mie 1 minuut in gekookt water.
- Laat de mie uitlekken.
- Rol nu de gamba’s in een paar slierten mie ( 3)
- Frituur de gamba’s in olijfolie. ong. 2 min.
- Snijd de overgebleven ¼ deel van de mango in kleine blokjes.
- Doe wat van de mangodip in een glaasje en steek de prikker er in en garneer met een beetje verse koriander en blokjes mango.
Succes!