Zalmtartaar met Hollandse garnalen en mieriksmayo

tartaar

Zalmtartaar met Hollandse garnalen en mieriksmayo

Ingrediënten:
voor 4 personen

1 limoen
paar takjes verse dille
1 lente ui in ringetjes
2 el kappertjes
1 el olijfolie
2 el mayonaise
4 el slagroom
2 tl mierikswortel ( Kühne)
300 g verse zalm
100 g Hollandse garnalen
1 frisse appel bv. Granny Smith
2 el tuinkers
2 gele cherrytomaatjes
2 rode cherrytomaatjes

zalmtartaar 1ng

 

Bereiding:

  • Rasp de helft van de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Snijd de zalm in blokjes van ½ cm.
  • Snijd de dille fijn. Houd 4 takjes over voor garnering.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes ½ cm.
  • Meng de mayonaise, de mierikswortel en, de slagroom en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Giet 2 el in een ander kommetje en vermeng dit met de olijfolie ( mierikswortelsaus).
  • Vermeng de rest met 2 el gehakte kappertjes, gesneden bieslook, lente ui, de tuinkers en de stukjes appel. ( mierikswortelmayo)
  • Zet de kookring op een mooi bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar.
  • Dan 1/8 mierikswortelmayo.
  • Dan ¼ Hollandse garnaaltjes.
  • Dan 1/8 mierikswortelmayo.
  • Dek af met 1/8 zalmtartaar.
  • Voorzichtig de ring verwijderen.
  • Leg hierop 2 x ¼ rode cherrytomaatje en 2 x ¼ gele cherrytomaatje in stervorm.
  • Leg een kappertje in het midden.
  • Takje dille erop en een paar tuinkersjes.
  • Giet een paar mierikswortelsaus om het tartaartje heen.
  • Maak de volgende 3.

Succes!

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?