Zalmtartaar met Hollandse garnalen en mieriksmayo
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 limoen
paar takjes verse dille
1 lente ui in ringetjes
2 el kappertjes
1 el olijfolie
2 el mayonaise
4 el slagroom
2 tl mierikswortel ( Kühne)
300 g verse zalm
100 g Hollandse garnalen
1 frisse appel bv. Granny Smith
2 el tuinkers
2 gele cherrytomaatjes
2 rode cherrytomaatjes
Bereiding:
- Rasp de helft van de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Snijd de zalm in blokjes van ½ cm.
- Snijd de dille fijn. Houd 4 takjes over voor garnering.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes ½ cm.
- Meng de mayonaise, de mierikswortel en, de slagroom en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Giet 2 el in een ander kommetje en vermeng dit met de olijfolie ( mierikswortelsaus).
- Vermeng de rest met 2 el gehakte kappertjes, gesneden bieslook, lente ui, de tuinkers en de stukjes appel. ( mierikswortelmayo)
- Zet de kookring op een mooi bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar.
- Dan 1/8 mierikswortelmayo.
- Dan ¼ Hollandse garnaaltjes.
- Dan 1/8 mierikswortelmayo.
- Dek af met 1/8 zalmtartaar.
- Voorzichtig de ring verwijderen.
- Leg hierop 2 x ¼ rode cherrytomaatje en 2 x ¼ gele cherrytomaatje in stervorm.
- Leg een kappertje in het midden.
- Takje dille erop en een paar tuinkersjes.
- Giet een paar mierikswortelsaus om het tartaartje heen.
- Maak de volgende 3.
Succes!