Zalmtartaar met Hollandse garnalen en mieriksmayo

tartaar

Zalmtartaar met Hollandse garnalen en mieriksmayo

Ingrediënten:
voor 4 personen

1 limoen
paar takjes verse dille
1 lente ui in ringetjes
2 el kappertjes
1 el olijfolie
2 el mayonaise
4 el slagroom
2 tl mierikswortel ( Kühne)
300 g verse zalm
100 g Hollandse garnalen
1 frisse appel bv. Granny Smith
2 el tuinkers
2 gele cherrytomaatjes
2 rode cherrytomaatjes

zalmtartaar 1ng

 

Bereiding:

  • Rasp de helft van de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Snijd de zalm in blokjes van ½ cm.
  • Snijd de dille fijn. Houd 4 takjes over voor garnering.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes ½ cm.
  • Meng de mayonaise, de mierikswortel en, de slagroom en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Giet 2 el in een ander kommetje en vermeng dit met de olijfolie ( mierikswortelsaus).
  • Vermeng de rest met 2 el gehakte kappertjes, gesneden bieslook, lente ui, de tuinkers en de stukjes appel. ( mierikswortelmayo)
  • Zet de kookring op een mooi bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar.
  • Dan 1/8 mierikswortelmayo.
  • Dan ¼ Hollandse garnaaltjes.
  • Dan 1/8 mierikswortelmayo.
  • Dek af met 1/8 zalmtartaar.
  • Voorzichtig de ring verwijderen.
  • Leg hierop 2 x ¼ rode cherrytomaatje en 2 x ¼ gele cherrytomaatje in stervorm.
  • Leg een kappertje in het midden.
  • Takje dille erop en een paar tuinkersjes.
  • Giet een paar mierikswortelsaus om het tartaartje heen.
  • Maak de volgende 3.

Succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: