Pollo ala Miranda
4 personen
Ingrediënten:
4 grote kippenbouten
2 el bloem
zout en peper
olijfolie
1 rode ui
3 tenen knoflook
10 peppadews
3 el citroensap
enkele draadjes saffraan
150 ml kippenbouillon
400 g tomatenblokjes uit blik
4 zongedroogde tomaatjes op olie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
250 g kastanje champignons
125 g zwarte olijven zonder pit
blaadjes basilicum voor de garnering
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vermeng de bloem met een snufje zout en een beetje peper.
- Haal nu de kippenbouten door de bloem.
- Verhit nu een flinke scheut olijfolie in een braadpan.
- Draai het vuur laag en bak de bouten aan beide kanten bruin 5-7 minuten.
- Haal de bouten uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal die je af kan dekken.
- Voeg nu in dezelfde pan de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook en de in reepjes gesneden peppadews.
- Bak ze onder af en toe roeren zacht 5 min.
- Ondertussen leg je de draadjes saffraan in de bouillon met het citroensap.
- Voeg al roerend de tomaten blokjes met het sap toe.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes en de champignons in plakjes en voeg dit samen met de olijven toe.
- Ris de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en voeg deze ook toe.
- 3 minuten door laten pruttelen.
- Giet nu de bouillon in de pan en breng het geheel weer aan de kook.
- Giet nu het geheel over de kippenbouten en dek de schaal af.
- Zet nu het geheel in de voorverwarmde oven, 1 uur op 180°C.
- Garneer met de basilicum blaadjes en serveer meteen.
Succes!