Bami met gamba’s en verse groenten.
Ingrediënten: 4 personen
500 g reuze garnalen/ gamba’s gepeld
1 el sojasaus
1 eiwit, losgeklopt
1 el maïzena
¼ tl zwarte peper
2 el olie ( wok of arachide)
1 el verse geraspte gember
¼ tl vijfkruiden poeder
1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderen en in ringen snijden
2 kleine worteltjes, in ringetjes gesneden
200 g bimi ( mag ook Broccoli zijn)
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
425 g baby maïs uit blik ( uit laten lekken)
4 lente uitjes in ringetjes gesneden.
1 gesnipperd uitje
1 uitje in ringen
2 teentjes knoflook geperst
1 pak eiermie
Bereiding:
- Reuze garnalen ontdooien.
- Zitten er nog darmkanaaltjes in, dan deze verwijderen.
- In een apart bakje, sojasaus, eiwit, maïzena en de peper mengen.
- Voeg de rauwe garnalen toe.
- Even goed mengen.
- Bak nu de garnalen met het gesnipperde uitje en het teentje knoflook. Ong. 5 min.
- Schep nu alles over in een schaaltje.
- Zet alvast water op voor de bami.
- Lekkere scheut olie in de pan.
- Roerbak de gember, vijfkruiden poeder. paprika, uien, selderij, worteltjes en de maïs. (ong. 3 minuten op hoog vuur).
- Inmiddels kan de bami in het water( volg instructies op het pak)
- Nu kunnen de garnalen weer in de pan.
- Bak half minuutje mee.
- Voeg nu de oestersaus toe.
- Giet de bami af en vermeng deze in de pan met de rest van de ingrediënten.
- Lekker doorscheppen.
- Serveer direct en bestrooi het geheel met een paar ringetjes lente ui.
Succes en eet smakelijk!!