Bami met gamba’s en verse groenten.

bami met gambas en verse groenten

Bami met gamba’s en verse groenten.

Ingrediënten: 4 personen

500 g reuze garnalen/ gamba’s gepeld
1 el sojasaus
1 eiwit, losgeklopt
1 el maïzena
¼ tl zwarte peper
2 el olie ( wok of arachide)
1 el verse geraspte gember
¼ tl vijfkruiden poeder
1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderen en in ringen snijden
2 kleine worteltjes, in ringetjes gesneden
200 g bimi ( mag ook Broccoli zijn)
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
425 g baby maïs uit blik ( uit laten lekken)
4 lente uitjes in ringetjes gesneden.
1 gesnipperd uitje
1 uitje in ringen
2 teentjes knoflook geperst
1 pak eiermie

Bereiding:

  • Reuze garnalen ontdooien.
  • Zitten er nog darmkanaaltjes in, dan deze verwijderen.
  • In een apart bakje, sojasaus, eiwit, maïzena en de peper mengen.
  • Voeg de rauwe garnalen toe.
  • Even goed mengen.
  • Bak nu de garnalen met het gesnipperde uitje en het teentje knoflook. Ong. 5 min.
  • Schep nu alles over in een schaaltje.
  • Zet alvast water op voor de bami.
  • Lekkere scheut olie in de pan.
  • Roerbak de gember, vijfkruiden poeder. paprika, uien, selderij, worteltjes en de maïs. (ong. 3 minuten op hoog vuur).
  • Inmiddels kan de bami in het water( volg instructies op het pak)
  • Nu kunnen de garnalen weer in de pan.
  • Bak half minuutje mee.
  • Voeg nu de oestersaus toe.
  • Giet de bami af en vermeng deze in de pan met de rest van de ingrediënten.
  • Lekker doorscheppen.
  • Serveer direct en bestrooi het geheel met een paar ringetjes lente ui.

Succes en eet smakelijk!!

3 gedachten over “Bami met gamba’s en verse groenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: