
Voorbereiding:
Je moet dit recept 1 dag vooruit te beginnen, omdat de kabeljauw moet zeker 24 uur op een koele plaats geweekt worden. Om de 8 uur het water verversen. Heb je dit gedaan dan is het recept als volgt:
Ingrediënten:
voor 6 personen
600 g gedroogde kabeljauw filet.
2 kopjes melk.
½ rode ui, in stukken gesneden.
3 gedroogde laurierblaadjes.
3 teentjes knoflook, 1 hele, 1 gesnipperde.
1 tl zwarte peperkorrels.
olijfolie.
zout.
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden.
4 uien, fijngesneden.
4 dikke plakken maïsbrood.
4 bladpeterselie met stengels gehakt.
3 eidooiers.
¾ kopje zwarte olijven zonder pit.
Bereiding:
- Giet de vis af en doe deze in een pan
- Bedek het met melk.
- Voeg de rode ui, laurier, 3 hele knoflookteentjes en de peperkorrels toe.
- Zachtjes laten 20 minuten sudderen.
- Ondertussen, rooster je de aardappelen met olijfolie en zout in een hete oven tot ze goudbruin zijn.
- Als je oven groot genoeg is kan je gelijk de paprikareepjes roosteren dan wel apart.
- Verhit olijfolie in een pan en karameliseer de uien.
- Verkruimelen het maisbrood in een kom en vermeng het met de fijngehakte knoflook, peterselie en eidooiers.
- Haal de vis uit de melk.
- Verwijder de huid en de botten breek de vis in stukjes.
- Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
- Leg de geroosterde aardappelen op een bord.
- Tik de aardappels iets plat.
- Leg de aardappels nu in een ovenschaal en bedek het met de stukken vis.
- Leg er nu de gekarameliseerde uien op en daarop de broodkruimels.
- Besprenkel het geheel met olijfolie.
- Beetje zwarte peper.
- De olijven met de reepjes geroosterde paprika erop.
- Bak dit geheel nu 20-30 minuten.
- Besprenkel met meer olijfolie voor het opdienen.
Boa sorte com este prato!
Succes!!