Bacalhau ( Portugese stokvis)

bacalhau
Bacalhau ( Portugese stokvis)

Voorbereiding:

 Je moet dit recept 1 dag vooruit te beginnen, omdat de kabeljauw moet zeker 24 uur op een koele plaats geweekt worden. Om de 8 uur het water verversen. Heb je dit gedaan dan is het recept als volgt:

Ingrediënten:
voor 6 personen
600 g gedroogde kabeljauw filet.
2 kopjes melk.
½ rode ui, in stukken gesneden.
3 gedroogde laurierblaadjes.
3 teentjes knoflook, 1 hele, 1 gesnipperde.
1 tl zwarte peperkorrels.
olijfolie.
zout.
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden.
4 uien, fijngesneden.
4 dikke plakken maïsbrood.
4 bladpeterselie met stengels gehakt.
3 eidooiers.
¾ kopje zwarte olijven zonder pit.

 Bereiding:  

  • Giet de vis af en doe deze in een pan
  • Bedek het met melk.
  • Voeg de rode ui, laurier, 3 hele knoflookteentjes en de peperkorrels toe.
  • Zachtjes laten 20 minuten sudderen.
  • Ondertussen, rooster je de aardappelen met olijfolie en zout in een hete oven tot ze goudbruin zijn.
  • Als je oven groot genoeg is kan je gelijk de paprikareepjes roosteren dan wel apart.
  • Verhit olijfolie in een pan en karameliseer de uien.
  • Verkruimelen het maisbrood in een kom en vermeng het met de fijngehakte knoflook, peterselie en eidooiers.
  • Haal de vis uit de melk.
  • Verwijder de huid en de botten breek de vis in stukjes.
  • Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
  • Leg de geroosterde aardappelen op een bord.
  • Tik de aardappels iets plat.
  • Leg de aardappels nu in een ovenschaal en bedek het met de stukken vis.
  • Leg er nu de gekarameliseerde uien op en daarop de broodkruimels.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Beetje zwarte peper.
  • De olijven met de reepjes geroosterde paprika erop.
  • Bak dit geheel nu 20-30 minuten.
  • Besprenkel met meer olijfolie voor het opdienen.

Boa sorte com este prato!

Succes!!

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?