Bacalhau ( Portugese stokvis)

bacalhau

Bacalhau ( Portugese stokvis)

Voorbereiding:

 Je moet dit recept 1 dag vooruit te beginnen, omdat de kabeljauw moet zeker 24 uur op een koele plaats geweekt worden. Om de 8 uur het water verversen. Heb je dit gedaan dan is het recept als volgt:

Ingrediënten:
voor 6 personen
600 g gedroogde kabeljauw filet.
2 kopjes melk.
½ rode ui, in stukken gesneden.
3 gedroogde laurierblaadjes.
3 teentjes knoflook, 1 hele, 1 gesnipperde.
1 tl zwarte peperkorrels.
olijfolie.
zout.
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden.
4 uien, fijngesneden.
4 dikke plakken maïsbrood.
4 bladpeterselie met stengels gehakt.
3 eidooiers.
¾ kopje zwarte olijven zonder pit.

 Bereiding:  

  • Giet de vis af en doe deze in een pan
  • Bedek het met melk.
  • Voeg de rode ui, laurier, 3 hele knoflookteentjes en de peperkorrels toe.
  • Zachtjes laten 20 minuten sudderen.
  • Ondertussen, rooster je de aardappelen met olijfolie en zout in een hete oven tot ze goudbruin zijn.
  • Als je oven groot genoeg is kan je gelijk de paprikareepjes roosteren dan wel apart.
  • Verhit olijfolie in een pan en karameliseer de uien.
  • Verkruimelen het maisbrood in een kom en vermeng het met de fijngehakte knoflook, peterselie en eidooiers.
  • Haal de vis uit de melk.
  • Verwijder de huid en de botten breek de vis in stukjes.
  • Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
  • Leg de geroosterde aardappelen op een bord.
  • Tik de aardappels iets plat.
  • Leg de aardappels nu in een ovenschaal en bedek het met de stukken vis.
  • Leg er nu de gekarameliseerde uien op en daarop de broodkruimels.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Beetje zwarte peper.
  • De olijven met de reepjes geroosterde paprika erop.
  • Bak dit geheel nu 20-30 minuten.
  • Besprenkel met meer olijfolie voor het opdienen.

Boa sorte com este prato!

Succes!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: