Beenham met gemengde champignons, asperges en pancetta in een jasje.

beenhamgif - kopie

Ingrediënten voor 4 personen

500 g beenham
250 g gemengde champignons, alleen de grote champignons 1n plakjes snijden
6 blaadjes bladerdeeg
100 g pancetta (vleeswaren)
1 sjalotje, gesnipperd
1 ei, geklutst
1 knoflookteen, geperst
50 g kleine groene asperges
peper
zout
50 g noten, grof gehakt ( walnoten of hazelnoten)
kerntemperatuur meter
plastic folie
IMG_3128

Bereiding:

  • Giet een scheutje olie in de pan.
  • Fruit hierin het sjalotje en het knoflook
  • Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur door.
  • Voeg nu de asperges toe en bak deze 1 min. mee.

IMG_3130  IMG_3133

  • Haal nu de asperges uit de pan en zet deze weg.
  • Voeg de gehakte noten bij de champignons en bak deze 2 min. mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur onder de pan uit en laat het geheel afkoelen.

IMG_3134

  • Leg een stuk plasticfolie op je werkblad en leg hier de plakjes pancetta op ter grote van je beenham.
  • Leg in het midden de champignon mix met daarop de beenham.

IMG_3135 IMG_3136  IMG_3137

  • Rol het plasticfolie dicht en leg de beenham in de koelkast.

IMG_3138 Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Leg een plasticfolie op je werkblad.
  • Haal de bladerdeeg uit de diepvriezer en leg deze iets overlappend over elkaar heen op het folie.
  • Smeer de zij naden in met ei voor het bevestigen.
  • Druk de naden met de tanden van een vork aan.

IMG_3131

  • Leg de beenham omgekeerd (dus met de champignonkant) voorzichtig iets boven het midden van de bladerdeegflap.
  • Verdeel de asperges op de bovenkant van de beenham.

IMG_3141 IMG_3142

  • Rol de bladerdeeg voorzichtig dicht.
  • Smeer de uiteinden aan de binnenkant in met ei en druk deze tegen elkaar aan.
  • Zet de ham in de oven, steek de kerntemperatuur in het midden.
  • Heeft de kerntemperatuur 68 °C bereikt, dan is het beenhammetje klaar.
  • Dit zal ong. 40 minuten zijn.

COMBI-STOOMOVEN 170°C/25%stoom

Succes!

beenhamgif - kopie

fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3144

%d bloggers liken dit: