Ingrediënten voor 4 personen
500 g beenham
250 g gemengde champignons, alleen de grote champignons 1n plakjes snijden
6 blaadjes bladerdeeg
100 g pancetta (vleeswaren)
1 sjalotje, gesnipperd
1 ei, geklutst
1 knoflookteen, geperst
50 g kleine groene asperges
peper
zout
50 g noten, grof gehakt ( walnoten of hazelnoten)
kerntemperatuur meter
plastic folie
Bereiding:
- Giet een scheutje olie in de pan.
- Fruit hierin het sjalotje en het knoflook
- Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur door.
- Voeg nu de asperges toe en bak deze 1 min. mee.
- Haal nu de asperges uit de pan en zet deze weg.
- Voeg de gehakte noten bij de champignons en bak deze 2 min. mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur onder de pan uit en laat het geheel afkoelen.
- Leg een stuk plasticfolie op je werkblad en leg hier de plakjes pancetta op ter grote van je beenham.
- Leg in het midden de champignon mix met daarop de beenham.
- Rol het plasticfolie dicht en leg de beenham in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg een plasticfolie op je werkblad.
- Haal de bladerdeeg uit de diepvriezer en leg deze iets overlappend over elkaar heen op het folie.
- Smeer de zij naden in met ei voor het bevestigen.
- Druk de naden met de tanden van een vork aan.
- Leg de beenham omgekeerd (dus met de champignonkant) voorzichtig iets boven het midden van de bladerdeegflap.
- Verdeel de asperges op de bovenkant van de beenham.
- Rol de bladerdeeg voorzichtig dicht.
- Smeer de uiteinden aan de binnenkant in met ei en druk deze tegen elkaar aan.
- Zet de ham in de oven, steek de kerntemperatuur in het midden.
- Heeft de kerntemperatuur 68 °C bereikt, dan is het beenhammetje klaar.
- Dit zal ong. 40 minuten zijn.
COMBI-STOOMOVEN 170°C/25%stoom
Succes!