Biefstuk in zwarte bonen saus
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el zwarte bonen in blik ( gewassen)
400 gr biefstuk
1 rode paprika
1 groene paprika
2 grote uien
2 tl maïzena
1 el sojasaus
1 el ketjap manis
2 tl bruine suiker
wok olie
3 knoflooktenen
1 rode peper
¼ tl gemalen zwarte peper
zout
125 ml runderbouillon
blikje baby maïs
1 lente-uitje
sesamzaadjes
Bereiding:
- Peper en zout de biefstuk.
- Giet een scheutje wokolie in de pan en bak hierin de biefstuk rosé.
- Haal de biefstuk uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie en laat rusten.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze in repen.
- Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd deze in flinterdunne stukjes.
- Snij de uien in ringen.
- Pers het knoflook.
- Spoel de baby maïs af en snijd deze dwars door het midden.
- Meng de maïzena met de bouillon, bruine suiker, ketjap en de sojasaus.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes. ( op de draad)
- Verhit wokolie in een wokpan en roerbak hierin de paprika, uien, baby maïs, peper en de peper 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg nu de zwarte bonen toe en wok nog 1 min.
- Giet nu de maïzenabouillon toe ½ minuut doorwokken.
- Voeg op het allerlaatste de biefstuk weer toe.
- Serveren met een gesneden lente-uitje en sesamzaadjes.
- Lekker bij witte rijst of mie.
Succes!