Biefstuk puntjes met gestoomde wortel en pastinaak puree

Ingrediënten voor 2 personen:

300 gram biefstuk, in puntjes gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
2 el oestersaus
1 el vissaus
1 el honing
2 el sojasaus
1 el donkere sojasaus
1tl sesamolie
peper
zout
1 milde rode peper, draadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden
1 cm gember, geraspt
olie om te wokken
4 wortels ( ik heb regenboogwortels gebruikt)

Pastinaak puree:

1 tl Thai red curry of 1 steranijs en stukje gember
3 pastinaken
kopje melk
peper
zout
bieslook
sesamzaadjes

Bereiding:

  • Meng vissaus, honing, sojasaus, sesamolie, gember, peper en een snufje peper en zout.
  • Snij de biefstuk in puntjes tegen de draad in, (lopen de groeven van het vlees horizontaal van links naar rechts… dan snij je verticaal).
  • Schep de biefstuk puntjes in de marinade en laat dit zeker 2 uur marineren ( het liefst 24 uur).

Pastinaak puree:

    • Maak je pastinaak schoon en snijd deze in blokjes.
    • Breng de pastinaak blokjes met een scheutje melk en 1 tl Thai red curry of 1 steranijs en stukje gember aan de kook.
    • Zet het gas laag en laat door pruttelen tot de pastinaak gaar is.
    • Giet de melk af (gooi niet weg) en verwijder zo nodig de gember en het anijs.
    • Stamp de pastinaak tot puree.
    • Als je de puree nog iets te dik vind dan giet je er iets van het bewaarde vocht bij.
    • Breng op smaak met peper en zout.

Wortels:

    • Maak te wortels schoon en snij hier dunne repen van.
    • Stoom of kook de wortels gaar.

    • Het is nu tijd om de puntjes te bakken:
    • Verhit een wok of pan.(Zeer warm).
    • Giet een beetje olie in de wok.
    • Schep de biefstuk puntjes in de wok en laat de puntjes 1 minuut op 1 kant liggen.
    • Draai de puntjes om bak deze 30 minuten tot 1 minuut.
    • Tip: doe niet alle puntjes tegelijk.

Opmaak:

    • Schep de pastinaak puree op een bord.
    • Leg hierop enkele repen wortel.
    • Schep hierop de biefstuk puntjes.
    • Garneer met sesamzaadjes en wat bieslook.

Succes!

%d bloggers liken dit: