Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram biefstuk, in puntjes gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
2 el oestersaus
1 el vissaus
1 el honing
2 el sojasaus
1 el donkere sojasaus
1tl sesamolie
peper
zout
1 milde rode peper, draadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden
1 cm gember, geraspt
olie om te wokken
4 wortels ( ik heb regenboogwortels gebruikt)
Pastinaak puree:
1 tl Thai red curry of 1 steranijs en stukje gember
3 pastinaken
kopje melk
peper
zout
bieslook
sesamzaadjes
Bereiding:
- Meng vissaus, honing, sojasaus, sesamolie, gember, peper en een snufje peper en zout.
- Snij de biefstuk in puntjes tegen de draad in, (lopen de groeven van het vlees horizontaal van links naar rechts… dan snij je verticaal).
- Schep de biefstuk puntjes in de marinade en laat dit zeker 2 uur marineren ( het liefst 24 uur).
Pastinaak puree:
-
- Maak je pastinaak schoon en snijd deze in blokjes.
- Breng de pastinaak blokjes met een scheutje melk en 1 tl Thai red curry of 1 steranijs en stukje gember aan de kook.
- Zet het gas laag en laat door pruttelen tot de pastinaak gaar is.
- Giet de melk af (gooi niet weg) en verwijder zo nodig de gember en het anijs.
- Stamp de pastinaak tot puree.
- Als je de puree nog iets te dik vind dan giet je er iets van het bewaarde vocht bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
Wortels:
-
- Maak te wortels schoon en snij hier dunne repen van.
- Stoom of kook de wortels gaar.
-
- Het is nu tijd om de puntjes te bakken:
- Verhit een wok of pan.(Zeer warm).
- Giet een beetje olie in de wok.
- Schep de biefstuk puntjes in de wok en laat de puntjes 1 minuut op 1 kant liggen.
- Draai de puntjes om bak deze 30 minuten tot 1 minuut.
- Tip: doe niet alle puntjes tegelijk.
Opmaak:
-
- Schep de pastinaak puree op een bord.
- Leg hierop enkele repen wortel.
- Schep hierop de biefstuk puntjes.
- Garneer met sesamzaadjes en wat bieslook.
Succes!