Bo Luc Lac/ Shaking Beef

Bo lu lac gif
Ingrediënten: 

500 g biefstuk

voor de marinade:

3 kleine tenen knoflook of 2 grote
3 el oestersaus
2 el vissaus
1 el ketjap manis
1 el donkere sojasaus
2 tl sesamolie
klein beetje szechuan peper
1 el honing

Dressing:

1 tl honing
snufje
zout en peper
1 el rijstazijn­ mirin
wok olie
1 zakje veldsla.
bakje cherrytomaatjes
2 rode uien, in plakjes gesneden
sesamzaadjes
optioneel 100 g enoki paddenstoelen.enoki

bo4

Bereiding: 

  • Snij de biefstuk in blokjes van 2 bij 2 cm.

bo5  bo2

  • Meng het knoflook, de oestersaus, vissaus, sesamolie, sojasaus, ketjap en de honing.
  • Laat het vlees minimaal 8 uur hierin marineren.
  • Maak de dressing door honing te mengen met de rijstazijn, peper en zout. Zet weg.
  • Verhit de wok op hoog vuur met een scheutje wokolie.
  • Doe het vlees in de wok en verspreidt het, zodat het 1 laag vormt.

bo3

  • Bak het vlees aan 1 kant 1 minuut knapperig.
  • Schut het vlees om en bak de andere kant in 30 sec knapperig.
  • Wok dan het vlees op hoog vuur nog 2 minuten. Blijf omscheppen.
  • Haal het vlees uit de wok.
  • Giet het vocht uit de wok.
  • Giet een klein scheutje wokolie in de pan en wok hierin 1 minuut de uien.
  • 10 seconden de enoki meewokken, dit is optioneel.

bo1

Serveren:

  • Meng de sla met de dressing.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden.
  • Verdeel hierover het vlees en de tomaatjes.
  • Verdeel de uien en de enoki over het vlees.
  • Sprenkel sesamzaadjes over het gerecht.

Succes!

%d bloggers liken dit: