Captains dinner ( Kapiteinsmaaltijd)
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 blikken kapucijners
500 g speklappen
4 rode uien in ringen
2 tl kerriepoeder
bosje bieslook
evt. tabasco
piccalilly
8 plakjes spek(vleeswaren)
augurken
1 el mosterd
1/2 tl chilipoeder
gebakken uitjes
peper
zout
Bereiding:
- Peper en zout de speklappen.
- Snij de speklappen in blokjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en voeg hier de spekblokjes en de kerriepoeder erbij.
- Bak de spekjes krokant.
- Giet de spekblokjes af ( anders te veel vet).
- Zet de spekblokjes even weg.
- In dezelfde pan bak je de ui ringen glazig.
- Spoel de Kapucijners af en voeg deze samen met gesneden bieslook en het spek bij de uien.
- Desgewenst 1/2 tl chilipoeder toevoegen.
- Laat het geheel warm worden.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep 1 lepel mosterd door het geheel.
- Bak de plakjes spek krokant.
- Serveer met piccalilly, augurken, uitgebakken reepjes spek en gebakken uitjes.
- evt. pittig maken met tabas
Succes!