Casselerrib op een bedje van zuurkool
Ingrediënten:
voor 4 personen
500 g zuurkool naturel
2 rode uien
1 zure appel
1 laurierblad
4 jenever bessen
2 kruidnagels
1 dl groente bouillon
1 tl karwij zaad
4 plakken casselerrib.
peper
zout
1 el honing
evt. gekookte aardappels
Bereiding:
Snipper de uien
Giet een klein laagje olijfolie in de pan en fruit hierin de uien.
Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met het karwijzaad toe.
Bak het geheel 2 minuten op een laag vuurtje.
Voeg nu de bouillon, honing, laurierblad, kruidnagels en de jeneverbessen toe.
Breng het geheel aan de kook.
Kook het geheel 40 minuten op een zacht vuurtje door.
Verhit in een braadpan 2 el boter en bak de casselerrib zachtjes lichtbruin en gaar in 5 minuten per kant.
Haal de casselerrib uit de pan en giet een scheutje bouillon in de pan.
Laat je jus iets indikken.
Giet de zuurkool af.
Verdeel de zuurkool met de casselerrib over 4 borden, giet een beetje jus over de casselerrib. Serveer met of zonder aardappels.
Succes!