Chili con carne met oer-Hollandse twist.

Chili con carne met oer-Hollandse twist.

chili con carne klaar

Ingrediënten:
voor 8 personen

olijfolie
1 groene paprika
1 ui
1 k mager rundergehakt
3 runderbouillonblokjes
150 ml rode wijn
2 blikjes gepelde tomaten, in blokjes
1 el worcestersaus
2 el balsamico azijn
2 rode pepers
4 knoflooktenen
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 tl paprikapoeder
2 1/2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 1/2 tl verse basilicum ( evt. gedroogde)
1/2 tl verse oregano ( evt. gedroogde)
2 eetlepels verse peterselie ( evt. gedroogde)
1 blik bruine bonen/ kidneybonen
1 rookworst
zout
peper

chili ingr.

Garnering:

tortillachips
geraspte kaas
crème fraîche
tabasco

Bereiding:

  • Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snij deze in ringetjes.
  • Snij de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in kleine stukjes.
  • Pers het knoflook.
  • Snipper de ui.
  • Scheutje olijfolie in een hoge pan.
  • Bak hierin de ui, paprika, peper en het knoflook ( 5 min).

chili in pan

  • Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is.
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven het gehakt en schep het geheel een paar keer om.
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken en voeg deze bij het geheel.
  • Bij verse kruiden: hak de peterselie, basilicum en de oregano.
  • Voeg nu de wijn, azijn, tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, worcestersaus en de gehakte kruiden ( of poeders).

chili sudderen

  • Breng het geheel aan de kook.
  • Zet dan het vuur lager.
  • Snij de rookworst in dunne plakjes.

rookworst snijden

  • Doe het deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen. ( wel af en toe roeren).
  • Na 90 min roer je de bonen erdoor en de plakjes rookworst.
  • Laat nog eens 30 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper, en evt. nog tabasco.
  • Garneren:
  • Schep een lekkere dot crème fraîche bovenop de chili
  • Strooi er geraspte kaas overheen.

TIP:

  • Giet het vocht weg
  • Verwarm tacoschelpen

taco

  • Snij ijsbergsla fijn
  • Vul de taco schelpen met de ijsbergsla en chili en een flinke dot van onderstaande saus.
  • Meng 125 ml crème fraîche met een paar takjes gesneden bieslook, klein teentje knoflook, 1 el citroensap en peper en zout.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: