Chili macaroni
Ingrediënten voor 4/6 personen:
1 blik fijn gesneden tomaten op sap 400 g
1 klein blikje tomatenpuree 70 g
1 blik bruine bonen (800 g, uitlekt gewicht. 500 g)
2 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt (ongekruid)
peper en zout
2 uien
1 groene paprika
2 tenen knoflook
3/4 liter water
3 vleesbouillonblokjes
250 gram macaroni (elleboogjes, ongekookt)
2 volle el paprikapoeder, liefst gerookte
2 volle tl oreganopoeder
2 volle tl komijnpoeder (Djinten – Oosterse kruiden)
1 kleine rode peper, hoeft niet als je niet van te scherp houd
1 rookworst
150 g jong belegen kaas
200 ml room
Bereiding:
- Rul het gehakt.
- Voeg je uien en de knoflook toe en bak deze 5 minuten mee.
- Verwijder ondertussen de zaadlijst uit de paprika en snij deze in stukjes.
- Voeg de stukjes paprika toe en bak deze 5 min mee.
- Snij de rookworst in plakjes en bak deze mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar.
- Giet ¾ l water in de pan.
- Voeg hierbij het bouillonblokje en de kruiden toe (paprikapoeder, oregano, komijn en cayennepeper)
- Giet inhoud van het blik tomaten erbij.
- Breng alles aan de kook en voeg dan de macaroni erbij.
- Laat het geheel 8/10 minuten zachtjes doorkoken, schep af en toe om.
- Giet de bonen af.
- Schep de uitgelekte bonen door het geheel.
- roer de room door het geheel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel het geheel met kaas en zet onder de grill zodat de kaas kan smelten.
Succes!