Ingrediënten voor 2 personen:
klein blikje bonenmix
klein blikje zwarte bonenmix
2 wortels, gesneden ( ik had nog 2 regenboogwortels)
1 grote ui, in ringen gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
75 g gerookte spekreepjes
1 runder worstje kleine ong. 150 g
bakje oesterzwammen ( mag ook champignons zijn)
1 rode peper, gesnipperd
2 lente ui, gesneden
2 tl milde paprikapoeder
500 ml groentebouillon
gesneden augurkjes
Bereiding:
- Haal het velletje van de runderworst en rol kleine balletjes hiervan.
- Giet een beetje olie in een braadpan en voeg de ui ringen en de gesnipperde peper toe.
- Zodra de uien glazig worden voeg je de spekreepjes de balletjes rund en de paprikapoeder toe.
- Na 2 minuten doorbakken, voeg je de gesneden wortels, de oesterzwammen, lente-ui, tomatenpuree en de bonen toe.
- Schep alles even goed om, giet de bouillon erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen.
- Als de wortels gaar zijn dan is de Chili ratatouille klaar.
- Serveer met gesneden augurkjes.
Succes!