Chinese kip met sperziebonen

Ingrediënten:
voor 4 personen

4 kipfilets a 180 g
3 cm verse gember, geraspt
2 sjalotten, fijngesneden
3 el sojasaus
1 el rijstwijn ( mirin))
2 tl sesamolie
400 g sperciebonen/ haricot verts
aluminiumfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Halveer de kipfilets
  • Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg op elk stuk een halve kipfilet.
  • Bestrooi de filets met de helft van de gember en de sjalotjes.
  • Leg de rest van de filets erop.
  • Bestrooi de filets met de rest van de gember en sjalotjes.
  • Knijp de hoeken van de folie samen.
  • Schenk de sojasaus, rijstwijn en sesamolie hierover.
  • Maak het pakketje goed dicht en bak 20 minuten in de oven.
  • Open de folie en bak nog eens 20 minuten.
  • Stoom of kook de bonen.
  • Serveer de kip op de bonen en schenk hier de braadsappen over.
  • Besprenkel met sesamzaad.

Succes!

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: