Ingrediënten:
voor 4 personen
4 kipfilets a 180 g
3 cm verse gember, geraspt
2 sjalotten, fijngesneden
3 el sojasaus
1 el rijstwijn ( mirin))
2 tl sesamolie
400 g sperciebonen/ haricot verts
aluminiumfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC
- Halveer de kipfilets
- Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg op elk stuk een halve kipfilet.
- Bestrooi de filets met de helft van de gember en de sjalotjes.
- Leg de rest van de filets erop.
- Bestrooi de filets met de rest van de gember en sjalotjes.
- Knijp de hoeken van de folie samen.
- Schenk de sojasaus, rijstwijn en sesamolie hierover.
- Maak het pakketje goed dicht en bak 20 minuten in de oven.
- Open de folie en bak nog eens 20 minuten.
- Stoom of kook de bonen.
- Serveer de kip op de bonen en schenk hier de braadsappen over.
- Besprenkel met sesamzaad.
Succes!