Drentse koolraapstamppot met Friese nagelkaas en Groningse droge worst.
Ingrediënten:
voor 4/5 personen
750 g koolraap
½ potje verse bieslook
250 g kastanje champignons
3 el kruidenboter
125 ml crème fraîche
750 g aardappels
peper
zout
150 g gemalen Friese nagelkaas.
1 Groninger droge worst
Bereiding:
- Schil de aardappels en de koolraap.
- Snijd deze in stukken.
- Kook deze met weinig vocht gaar.
- Giet het geheel af.
- Snijd de champignons en de worst in plakjes.
- Bak de champignons in 2 el kruidenboter totdat het vocht verdampt is.
- Voeg nu 1 el kruidenboter toe en voeg de worst erbij.
- Bak het geheel 3 minuten door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Knip het bieslook fijn.
- Stamp de koolraap en de aardappels.
- Voeg de crème fraîche, 2/3 van het bieslook en 2/3 van de kaas bij de stamppot.
- Schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Strooi 1/3 van de kaas over de stamppot en laat onder de gril gratineren.
- Meng 1/3 van het bieslook met de champignons en worst en schep alles op de stamppot.
Succes!