Drentse koolraapstamppot met Friese nagelkaas en Groningse droge worst.

Drentse koolraapstamppot met Friese nagelkaas en Groningse droge worst.

Ingrediënten:
voor 4/5 personen

750 g koolraap
½ potje verse bieslook
250 g kastanje champignons
3 el kruidenboter
125 ml crème fraîche
750 g aardappels
peper
zout
150 g gemalen Friese nagelkaas.
1 Groninger droge worst

Bereiding:

  • Schil de aardappels en de koolraap.
  • Snijd deze in stukken.
  • Kook deze met weinig vocht gaar.
  • Giet het geheel af.
  • Snijd de champignons en de worst in plakjes.
  • Bak de champignons in 2 el kruidenboter totdat het vocht verdampt is.
  • Voeg nu 1 el kruidenboter toe en voeg de worst erbij.
  • Bak het geheel 3 minuten door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Knip het bieslook fijn.
  • Stamp de koolraap en de aardappels.
  • Voeg de crème fraîche, 2/3 van het bieslook en 2/3 van de kaas bij de stamppot.
  • Schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi 1/3 van de kaas over de stamppot en laat onder de gril gratineren.
  • Meng 1/3 van het bieslook met de champignons en worst en schep alles op de stamppot.

Succes!

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?