Ingrediënten:
voor 2 personen
1 citroen of limoen
beetje citroensap
uitgelekte zalm
verse dille
verse peterselie
verse tijmblaadjes
2 forellen
2 Chinese knoflook* ( heb je dat niet dan 1 klein teentje gewone knoflook)
olijfolie
*Chinese Knoflook haal je bij de Aziatische supermarkt maar tegenwoordig ook altijd te krijgen bij de Lidl.
De smaak is veel zachter en je kunt de bol die zo groot is als een stuiterbal mooi in plakjes snijden.
Bereiding:
- Het lekkerste is dat je 1 dag van tevoren de forel in zout water laat staan.
- Steek de barbecue aan.
- Snijd de citroen in plakjes
- Stop de uitgelekte zalm in de buikholte van de forel.
- Snijd de Chinese knoflook in partjes en leg deze op de zalm.
- Voeg een takje tijm, peterselie dille toe.
- Beetje peper en zout toevoegen
- Leg nu de citroenschijfjes er bovenop en sluit de forel.
- Meng een beetje citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee.
- Doe de forel in een visklem.
- Rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 minuten gaar.
- Keer regelmatig. Door de zalmvulling krijgt de forel een heerlijke zalmsmaak.