200 g grote garnalen, vers of ontdooit
300 g groene asperges
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 el geraspte gember
1 el gembersiroop
1 tl rijstwijn
1 tl sesamolie
1 tl sojasaus
3 el oestersaus
1 tl maïzena
3 tl water
zout en peper
wok olie
1 l groentebouillon
rijst
pittige kiemgroenten
2 lente-uitjes/bosuitjes
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Snij de harde achterkantjes van de asperges.
- Snij de asperges in stukken van 3 cm.
- Leg de topjes apart.
- Snij de ui in ringen.
- Pers het knoflook.
- Blancheer de asperges ( niet de topjes) en de uiringen 2 min.
- Schep de groenten uit de bouillon en kook de rijst in dezelfde bouillon.( zoals op pak beschreven)
- Verhit de wok met een beetje olie.
- Fruit hierin het knoflook en de gember.
- Bak hierin de garnalen 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg nu de sesamolie, sojasaus, gembersiroop en de rijstwijn toe.
- Schep de geblancheerde groenten en de aspergekopjes, door de garnalen, 3 min. op hoog vuur.
- Meng maïzena met water.
- Voeg nu de oestersaus toe en maïzenapapje.
- Nog 1 min. flink omscheppen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de rijst af en laat even onder deksel rusten.
- Serveer met pittige kiemgroenten en ringetjes lente ui.
Succes!