Garnalen uit de wok met groene asperges

garnalen-aspergesgifIngrediënten:

200 g grote garnalen, vers of ontdooit
300 g groene asperges
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 el geraspte gember
1 el gembersiroop
1 tl rijstwijn
1 tl sesamolie
1 tl sojasaus
3 el oestersaus
1 tl maïzena
3 tl water
zout en peper
wok olie
1 l groentebouillon
rijst
pittige kiemgroenten
2 lente-uitjes/bosuitjes

IMG_3345

Bereiding:

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snij de harde achterkantjes van de asperges.
  • Snij de asperges in stukken van 3 cm.
  • Leg de topjes apart.
  • Snij de ui in ringen.
  • Pers het knoflook.
  • Blancheer de asperges ( niet de topjes) en de uiringen 2 min.

IMG_3346

  • Schep de groenten uit de bouillon en kook de rijst in dezelfde bouillon.( zoals op pak beschreven)
  • Verhit de wok met een beetje olie.
  • Fruit hierin het knoflook en de gember.

IMG_3347

  • Bak hierin de garnalen 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg nu de sesamolie, sojasaus, gembersiroop en de rijstwijn toe.
  • Schep de geblancheerde groenten en de aspergekopjes, door de garnalen, 3 min. op hoog vuur.
  • Meng maïzena met water.
  • Voeg nu de oestersaus toe en maïzenapapje.
  • Nog 1 min. flink omscheppen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de rijst af en laat even onder deksel rusten.
  • Serveer met pittige kiemgroenten en ringetjes lente ui.

 

Succes!

 

 

%d bloggers liken dit: