Gehaktballen met een jasje van ui en pancetta

gehaktballen met jasje

Gehaktballen met een jasje van ui en pancetta
voor 4 gehaktballen

Ingrediënten:

450 g gehakt
2 grote witte uien
4 worteltjes
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 el worcestersaus
1 el mosterd
klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels paneermeel/panko
1 ei
gesneden bieslook
150 g pancetta of ontbijtspek
zout en peper
bbq saus (zie recept: heerlijke BBQ saus met calvados)

ingredienten gehaktbal met jasje

Bereiding:

    • Snijd de worteltjes fijn.
    • Snijd de paprika in fijn.
    • Pers de knoflook.
    • Flinke scheut olijfolie in de pan.
    • Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
    • Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
    • Bak nog 1 minuut door.
    • Verwarm de oven voor op 175 °C.
    • Gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel en bieslook toe.
    • Voeg 1 ei door het geheel en meng goed door.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Maak 2 grote uien schoon en snij deze door het midden.
    • Pel de buitenste 2 lagen van de uien.
    • Vorm 4 ballen van het gehakt en plaats er de uien omheen.
    • Bekleed de ui/gehakt met pancetta.

a

    • Zet de ballen in een vuurvaste ovenschaal.
    • Bak de ballen ong. 40 minuten 175 °C. ( na 20 min omdraaien)

gehaktbal met jasje in oven

    • Gebruik je een vlees thermometer dan zijn de ballen klaar al de kern 70/72°C aangeeft.
    • Lekker met zelfgemaakte barbecuesaus.
    • ( je kan ook kant en klare barbecuesaus gebruiken maar deze is echt veel smakelijker)

Succes!

Combi – Stoomoven bereiding:

175 °C / 25% stoom/kerntemperatuur 70/72°C

%d bloggers liken dit: