Gehaktballen met een jasje van ui en pancetta
voor 4 gehaktballen
Ingrediënten:
450 g gehakt
2 grote witte uien
4 worteltjes
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 el worcestersaus
1 el mosterd
klein blikje tomatenpuree
4 eetlepels paneermeel/panko
1 ei
gesneden bieslook
150 g pancetta of ontbijtspek
zout en peper
bbq saus (zie recept: heerlijke BBQ saus met calvados)
Bereiding:
- Snijd de worteltjes fijn.
- Snijd de paprika in fijn.
- Pers de knoflook.
- Flinke scheut olijfolie in de pan.
- Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
- Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
- Bak nog 1 minuut door.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel en bieslook toe.
- Voeg 1 ei door het geheel en meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Maak 2 grote uien schoon en snij deze door het midden.
- Pel de buitenste 2 lagen van de uien.
- Vorm 4 ballen van het gehakt en plaats er de uien omheen.
- Bekleed de ui/gehakt met pancetta.
- Zet de ballen in een vuurvaste ovenschaal.
- Bak de ballen ong. 40 minuten 175 °C. ( na 20 min omdraaien)
- Gebruik je een vlees thermometer dan zijn de ballen klaar al de kern 70/72°C aangeeft.
- Lekker met zelfgemaakte barbecuesaus.
- ( je kan ook kant en klare barbecuesaus gebruiken maar deze is echt veel smakelijker)
Succes!
Combi – Stoomoven bereiding:
175 °C / 25% stoom/kerntemperatuur 70/72°C