Gemarineerde varkenshaasjes

varkenshaas

Gemarineerde varkenshaasjes
voor 4 personen

Ingrediënten:

2 varkenshaasjes van ca. 300 gram
4 el ketjap manis
4 el sojasaus
3 el honing
2 grote el aardbeienjam
2 el bruine basterd suiker
3 teentjes knoflook
1 ui
½ tl gembersiroop
½ tl korianderpoeder
rode peper
lente-ui en sesamzaadjes voor garnering
200 g gerookte spekreepjes
200 g gemengde paddenstoelen

1

Bereiding:

  • Meng de ketjap, sojasaus, aardbeienjam, basterd suiker, gembersiroop, geperste knoflookteentjes, honing, kruiden, zeer fijn gesnipperde uitje en zeer fijn gesnipperd pepertje.

2

  • Giet de marinade in een plastic zak en leg hier de varkenshaasjes, sluit de zak af en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren/ liefst 24 uur.

3

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren).

4

    • Giet een scheutje olijfolie in een pan, bak hierin de spekjess krokant en voeg daarna de paddenstoelen toe.
    • Even goed doorbakken.
    • Giet nu de marinade erbij en laat de  marinade iets stroperig worden ( niet aan laten branden).
    • Zet de saus weg.
    • Steek een vlees thermometer in het vlees ( tot de kern).
    • COMBI-STOOMOVEN 100 °C/medium vocht/kerntemperatuur 69C°
    • Als het vlees een kerntemperatuur bereikt heeft van 69C° haal je het vlees uit de oven en laat het 10 minuutjes rusten.
    • Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes.
    • Giet hierover de saus uit de ovenschaal en besprenkel het met lente-ui ringetjes en sesamzaadjes.

Lekker bij rijst of een lekkere salade.

Hapje: beleg plakjes stokbrood met de varkenshaas en een flinke schep chamignon/spekjes.
Lente uitje erover en Sesamzaadjes.

Succes!

varkenshaas

%d bloggers liken dit: