Generaal Tso’s Chicken

Tso TsunggifIngrediënten voor 4 personen:

4 kipfilets
zout
peper
2 eieren
3 el hoisinsaus
panko (paneermeel)
1/4 kopje honing
2 kopjes water
1 tl geraspte gember
1/3 kopje zoutarm sojasaus
1 el balsamico azijn
5 knoflookteentjes gehakt/of 2 grote
½ el Sriracha saus (optioneel) is zeer scherp
1 el sesamzaad
gesneden groene lente-uitjes
2 el bloem
1 el maïzena

tso6

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Zet 2 bakjes klaar met de geklutste eitjes en met panko.
  • Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
  • Strooi een beetje zout en peper over de kip.
  • Meng de kip door de bloem.
  • Daarna door het ei.
  • Daarna door de panko.
  • Vet een ovenschaal ligt in en verdeel de kip over de bodem.

tso2

  • Giet hierover een klein beetje olie.
  • Bak de kip in ongeveer 25 min bruin krokant.
  • Combi-stoomoven 20 min/25%stoom/200°C.

tso3

Saus:

  • Meng de hoisinsaus, honing, water, geraspte gember, sojasaus, balsamico azijn, Sriracha saus en de maïzena.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit hierin het geperste knoflook.
  • Voeg nu de saus toe.
  • Aan de kook brengen en daarna zachtjes door laten pruttelen.
  • De saus gaat nu iets indikken.

tso4

  • Als de kip gaar en lekker krokant is voeg je deze bij de saus.
  • Flink omscheppen en opdienen met sesamzaadjes en in ringen gesneden lente-uitjes.
  • Serveer met bijvoorbeeld rijst of in mijn geval met sla.

Succes!

Tso Tsunggif

%d bloggers liken dit: