Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets
zout
peper
2 eieren
3 el hoisinsaus
panko (paneermeel)
1/4 kopje honing
2 kopjes water
1 tl geraspte gember
1/3 kopje zoutarm sojasaus
1 el balsamico azijn
5 knoflookteentjes gehakt/of 2 grote
½ el Sriracha saus (optioneel) is zeer scherp
1 el sesamzaad
gesneden groene lente-uitjes
2 el bloem
1 el maïzena
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Zet 2 bakjes klaar met de geklutste eitjes en met panko.
- Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
- Strooi een beetje zout en peper over de kip.
- Meng de kip door de bloem.
- Daarna door het ei.
- Daarna door de panko.
- Vet een ovenschaal ligt in en verdeel de kip over de bodem.
- Giet hierover een klein beetje olie.
- Bak de kip in ongeveer 25 min bruin krokant.
- Combi-stoomoven 20 min/25%stoom/200°C.
Saus:
- Meng de hoisinsaus, honing, water, geraspte gember, sojasaus, balsamico azijn, Sriracha saus en de maïzena.
- Giet een scheutje olie in een pan en fruit hierin het geperste knoflook.
- Voeg nu de saus toe.
- Aan de kook brengen en daarna zachtjes door laten pruttelen.
- De saus gaat nu iets indikken.
- Als de kip gaar en lekker krokant is voeg je deze bij de saus.
- Flink omscheppen en opdienen met sesamzaadjes en in ringen gesneden lente-uitjes.
- Serveer met bijvoorbeeld rijst of in mijn geval met sla.
Succes!