Gesmoorde kippenbouten met krokante korst

kiplogoIngrediënten:
4 grote kippenbouten

marinade:

100 ml ketchup
200 ml ketjap manis
50 g bruine suiker
200 ml bbq saus
50 ml sojasaus
1 volle el Thaise rode currypasta
100 ml azijn
100 ml mirin
50 ml Go-Tan wok Chilli – Garlic
2 el suiker
honing
sesamzaadjes

kippenboutening

Bereiding:

  • Meng voor de marinade alle ingrediënten (behalve honing en sesamzaadjes) in een hoge wijde pan.
  • Breng het geheel aan de kook en leg de kippenbouten hierin.

kippebouten in pan

  • Zet het vuur laag, deksel op de pan en 2 uur laten pruttelen.
  • Keer regelmatig om.
  • Haal na 2 uur de bouten uit de pan en laat iets afkoelen.
  • Vermeng 2 el honing met 2 el ketjap manis en strijk hier de bovenkant van de bout mee in.
  • Strooi flink wat sesamzaadjes op de bovenkant.
  • Leg de boutjes onder de gril en gril de bovenkant knapperig.

Succes!

kiplogo

%d bloggers liken dit: