Ingrediënten:
4 grote kippenbouten
marinade:
100 ml ketchup
200 ml ketjap manis
50 g bruine suiker
200 ml bbq saus
50 ml sojasaus
1 volle el Thaise rode currypasta
100 ml azijn
100 ml mirin
50 ml Go-Tan wok Chilli – Garlic
2 el suiker
honing
sesamzaadjes
Bereiding:
- Meng voor de marinade alle ingrediënten (behalve honing en sesamzaadjes) in een hoge wijde pan.
- Breng het geheel aan de kook en leg de kippenbouten hierin.
- Zet het vuur laag, deksel op de pan en 2 uur laten pruttelen.
- Keer regelmatig om.
- Haal na 2 uur de bouten uit de pan en laat iets afkoelen.
- Vermeng 2 el honing met 2 el ketjap manis en strijk hier de bovenkant van de bout mee in.
- Strooi flink wat sesamzaadjes op de bovenkant.
- Leg de boutjes onder de gril en gril de bovenkant knapperig.
Succes!