Gevulde kip canneloni met peterselie kaassaus

canneloni klaar.gif

Gevulde kip canneloni met peterselie kaassaus:
Voor 20 buisjes canneloni 3/4 personen

Ingrediënten:

1 pak canneloni
250 g kipfilet
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
2 lente uitjes
50 g chorizoworst
1 bakje roomkaas bv. Boursin
paar takje basilicum
250 g gemende champignons
100 g gewassen spinazie
1 stengel bleekselderij

ing. canneloni

Ingrediënten voor de saus:

200 ml slagroom
100 g geraspte Parrano
1 el bloem
50 ml droge witte wijn
100 g gerookte spekreepjes
half bosje peterselie

Bereiding:

  • Ui zeer fijn snijden en knoflook persen.
  • Scheutje olijfolie in de pan en hierin het uitje met de knoflook glazig bakken.
  • Snij het basilicum, de champignons, bleekselderij, basilicum, chorizoworst en de rode peper zeer fijn.
  • Voeg dit alles toe aan de ui en knoflook.
  • Even goed doorbakken 5/7 minuten.

canneloni in pan

  • Snij de kipfilets zeer fijn. ( gehakt).

kip gehakt

  • Voeg de kipgehakt toe aan het geheel en bak 3 minuten mee. ( goed doorrullen).
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. (PS. als je deze schotel een dag van tevoren wil klaarmaken kan je beter geen spinazie gebruiken, Spinazie mag je geen 2 x opwarmen. Fabel of feit, heb het toch even vermeld).
  • Voeg nu het bakje roomkaas toe en meng goed door.
  • Gas uit zetten.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Saus klaarmaken:

    • Bak de spekjes met een scheutje olijfolie ong. 10 min. niet te krokant.
    • Voeg 1 el bloem erdoor.

spekjes in pan

    • Voeg de slagroom en de witte wijn toe.
    • Breng tegen de kook aan.
    • Voeg nu de geraspte kaas toe met gehakte peterselie.
    • Goed doorroeren en vuur uit zetten.
    • Vul de canneloni met het kipmengsel en leg deze in een ingevette vuurvaste schaal.

gevulde c

    • Giet de saus over de canneloni en zet deze ong. 40/50 min. in de oven.
    • Wordt de bovenkant na 30 min. iets te donker? leg er dan gewoon een keukenpapiertje bovenop.

canneloni in oven

Succes!

canneloni

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: