Gevulde varkensfilet rollade met brie en dronken pruimen en abrikozen

img_4354

Ingrediënten:

50 g gedroogde pruimen
50 g gedroogde abrikozen
ong. 200 g brie
varkensfilet rollade ca. 700 g
binddraad
150 ml Calvados
1 appel
1 el roomboter
paar blaadjes rozemarijn
1 kruidnagel
snufje kaneel
2 el room
125 ml rode wijn
peper
zout
kerntemperatuurmeter

img_4338

Bereiding:

  • Wel de pruimen en de abrikozen minstens 6 uur in de calvados.
  • Laat goed uitlekken. ( vang je calvados op voor de saus)
  • Knip de draadjes van de varkens filet en leg de filet open.
  • Leg eerst de pruimen in het midden ( 2 cm van de zijkanten).
  • Leg hierop plakjes brie.
  • Leg hierop de abrikozen.
  • Verwarm de oven voor op 175 C
  • Vouw de filet dicht en bind deze goed dicht met binddraad. Vooral de zijkanten anders gaat de brie lekken.
  • Strooi een beetje peper en zout over de filet.
  • Schroei in een koekenpan eerst de zijkanten van de filet dicht en daarna de gehele filet.
  • Steek een kerntemperatuur in het midden van de filet.
  • Zodra de kerntemperatuur 62 C aangeeft is de filet klaar.

Saus:

  • Schil de appel en snij deze in stukjes.
  • Bak de appel in een pan met een klontje boter.
  • Blus af met de rode wijn en laat samen met de rozemarijn, overgebleven calvados en kruidnagel de appel moes worden.
  • Voeg nu de room toe en een snufje kaneel.

Serveer de saus bij de varkensfilet.

img_4354

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: