Ingrediënten:
50 g gedroogde pruimen
50 g gedroogde abrikozen
ong. 200 g brie
varkensfilet rollade ca. 700 g
binddraad
150 ml Calvados
1 appel
1 el roomboter
paar blaadjes rozemarijn
1 kruidnagel
snufje kaneel
2 el room
125 ml rode wijn
peper
zout
kerntemperatuurmeter
Bereiding:
- Wel de pruimen en de abrikozen minstens 6 uur in de calvados.
- Laat goed uitlekken. ( vang je calvados op voor de saus)
- Knip de draadjes van de varkens filet en leg de filet open.
- Leg eerst de pruimen in het midden ( 2 cm van de zijkanten).
- Leg hierop plakjes brie.
- Leg hierop de abrikozen.
- Verwarm de oven voor op 175 C
- Vouw de filet dicht en bind deze goed dicht met binddraad. Vooral de zijkanten anders gaat de brie lekken.
- Strooi een beetje peper en zout over de filet.
- Schroei in een koekenpan eerst de zijkanten van de filet dicht en daarna de gehele filet.
- Steek een kerntemperatuur in het midden van de filet.
- Zodra de kerntemperatuur 62 C aangeeft is de filet klaar.
Saus:
- Schil de appel en snij deze in stukjes.
- Bak de appel in een pan met een klontje boter.
- Blus af met de rode wijn en laat samen met de rozemarijn, overgebleven calvados en kruidnagel de appel moes worden.
- Voeg nu de room toe en een snufje kaneel.
Serveer de saus bij de varkensfilet.