Gezonde kapsalon met kalkoen

kapsalon

Ingrediënten:
voor 4 personen

500 g kalkoenfilet
2 tomaten
2 el gyroskruiden
175 g geraspte kaas
1 zakje
2 rode uien
1 bol mozzarella
1 puntpaprika
roomboter
ijsbergsla
450 g kleine krieltjes

Voor de saus:

3 teentjes knoflook
bekertje crème fraîche
peterselie
zout
peper
sap van 1 limoen

ko

Bereiding:

  • Snij de kalkoen in dunne reepjes en vermeng deze met de gyroskruiden.
  • Scheutje olie in de pan en bak de kalkoen krokant.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Vet een vuurvaste ovenschaal in.
  • Leg onderin de helft van de kalkoenreepjes.
  • Snij de ui in ringen en leg deze bovenop de kalkoen.

k4

  • Verwijder de zaadlijsten uit de pintpaprika en snijd deze in ringen.
  • Vervolgens snij je de helft van de  bol mozzarella en 1 tomaat in plakken en leg deze hierboven op.
  • Vervolgens de helft van de paprikaringen.
    k5
  • Leg op deze laag 1/2 van de krieltjes en 1/2 van de geraspte kaas.
  • Vervolgens: herhaal je dit nog een keer.
  • Op de laatste laag krieltjes strooi je de geraspte kaas en leg hier bovenop een paarblokjes boter.

k6

  • Zet de schotel 30 minuten in de oven.

k7

Saus:

  • Pers de knoflook en hak de peterselie.
  • Meng dit samen met het sap van 1 limoen door de crême fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met gesneden ijsbergsla en een flinke dot saus.

Succes!

 

 

 

%d bloggers liken dit: