Groene aspergesoep met krab
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 liter kippenbouillon
350 gram groene asperges
120 gram krab uit blikje, uitgelekt
1 eidooier
1 zakje geraspte Parmezaanse kaas 40 gram
peterselie
50 ml witte port
2 bosuitjes
1 prei
200 gram pain d’ardenne broodbeleg
30 ml water
2 eetlepels alles binder
4 plakjes ontbijtspek
Bereiding:
- Asperges schoonmaken topjes eraf snijden ong. 4 cm. houd deze apart.
- Snij de rest in kleine stukjes.
- De bouillon met de aspergestukjes aan de kook brengen, ongeveer 15 minuten.
- Pureer de soep met staafmixer, en haal de soep door een zeef om de grootste stukken te verwijderen.
- Breng de soep weer aan de kook en voeg 1 gesneden prei toe.
- 2 minuten laten doorkoken.
- Roer de aspergekopjes door de soep en laat 5 minuten zachtjes koken.
- In de tussentijd laat je de krab uitlekken en snijd je de bosuitjes in kleine ringetjes.
- Roer de krab en de uitjes door de soep.
- Haal de soep nu van het vuur.
- Vermeng de Port met het water en alles binder tot een glad papje in een apart kommetje.
- Daarna klop je het eigeel erdoorheen met de Parmezaanse kaas.
- Voeg nu dit papje druppelsgewijs toe aan de soep.
- Reepjes snijden van de pain d’ardenne( dit gaat het makkelijkste door de plakjes op elkaar te leggen en er een rolletje van te maken en zo te snijden.
- Voeg de pain d’ardenne bij de soep
- Maak af met een stukje gebakken ontbijtspek.
Succes!