Groene aspergesoep met krab

groene aspergesoepgif
Groene aspergesoep met krab
voor 4 personen

Ingrediënten:

1 liter kippenbouillon
350 gram groene asperges
120 gram krab uit blikje, uitgelekt
1 eidooier
1 zakje geraspte Parmezaanse kaas 40 gram
peterselie
50 ml witte port
2 bosuitjes
1 prei
200 gram pain d’ardenne broodbeleg
30 ml water
2 eetlepels alles binder
4 plakjes ontbijtspek

Bereiding:

  • Asperges schoonmaken topjes eraf snijden ong. 4 cm. houd deze apart.
  • Snij de rest in kleine stukjes.
  • De bouillon met de aspergestukjes aan de kook brengen, ongeveer 15 minuten.
  • Pureer de soep met staafmixer, en haal de soep door een zeef om de grootste stukken te verwijderen.
  • Breng de soep weer aan de kook en voeg 1 gesneden prei toe.
  • 2 minuten laten doorkoken.
  • Roer de aspergekopjes door de soep en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • In de tussentijd laat je de krab uitlekken en snijd je de bosuitjes in kleine ringetjes.
  • Roer de krab en de uitjes door de soep.
  • Haal de soep nu van het vuur.
  • Vermeng de Port met het water en alles binder tot een glad papje in een apart kommetje.
  • Daarna klop je het eigeel erdoorheen met de Parmezaanse kaas.
  • Voeg nu dit papje druppelsgewijs toe aan de soep.
  • Reepjes snijden van de pain d’ardenne( dit gaat het makkelijkste door de plakjes op elkaar te leggen en er een rolletje van te maken en zo te snijden.
  • Voeg de pain d’ardenne bij de soep
  • Maak af met een stukje gebakken ontbijtspek.

Succes!

%d bloggers liken dit: